Απεργιακή κινητοποίηση της ΟΣΥΠΑ για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την σημερινή, Παρασκευή 8-1-2016, εκδίκαση  στην Ολομέλεια του ΣτΕ της προσφυγής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτιης Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Περιφερειακών Ενοτήτων, Δικηγορικών Συλλόγων καθώς και άλλων φορέων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, η ΟΣΥΠΑ προκηρύσσει 24 απεργία. 

Η ΟΣΥΠΑ κατηγορεί κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για «ξεπούλημα» του αεροδρομίου και τονίζει: «Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα η μόνη λύση είναι η τοπική κοινωνία και οι φορείς του νησιού να σταθούν μπροστάρηδες στο αεροδρόμιό τους και να εμποδίσουν όλους όσους 'παίζουν' παιχνίδια εις βάρος τους... Ο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας μπορεί να αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί με τα ανταποδοτικά τέλη που δίνουν οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν και διατηρώντας τον κρατικό του χαρακτήρα να συνεχίσει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου».

Η ΟΣΥΠΑ ζητά την συμπαράσταση αυτοδιοίκησης και φορέων “για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας. Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τοπικούς Φορείς, τα Εργατικά Κέντρα που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ, για να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας”.

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του αεροδρομίου της Κέρκυρας προχωρούν σήμερα οι Εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου της Fraport που πρόκειται να εξαγοράσει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ:
Στα πλαίσια του «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών μας, οι εκπρόσωποι των «επενδυτών» της «Fraport» θα επισκεφτούν, την Τετάρτη 14-10-2015, το Αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας για να δουν «τα δώρα που θα τους χαριστούν».

Η ΟΣΥΠΑ και οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης, προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο «ξεπούλημα» του Αεροδρομίου.

Η αντίθεσή μας , δεν αποτελεί μία στείρα ιδεοληψία κρατισμού, αλλά τεκμηριώνει τις απόψεις μας με καθαρά εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομοτεχνικούς όρους.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν είναι μία απλή επιχείρηση, όπως την αντιμετωπίζει το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος να μπορεί να επανακρατικοποιηθεί χωρίς πρόβλημα, αλλά αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, που έχει άμεση και άρρηκτη σχέση με την τοπική κοινωνία, την τοπική και εθνική οικονομία , οι οποίες βέβαια και μόνο αυτές θα υποστούν τις καταστροφικές συνέπειες του αποτυχημένου μοντέλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εμπνευστές παρόμοιων κινήσεων, δεν δέχτηκαν ποτέ να έλθουν σε αντιπαράθεση, με βάση στοιχεία και μελέτες, ακριβώς επειδή δεν μπορούν τεκμηριωμένα να στοιχειοθετήσουν τις δογματικές απόψεις τους.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα η μόνη λύση είναι η τοπική κοινωνία και οι φορείς του νησιού να σταθούν μπροστάρηδες στο Αεροδρόμιό τους και να εμποδίσουν όλους όσους «παίζουν» παιχνίδια εις βάρος τους.

Ο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας μπορεί να αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί με τα ανταποδοτικά τέλη που δίνουν οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν και διατηρώντας τον κρατικό του χαρακτήρα να συνεχίσει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου