Σε υδατοδρόμιο στην Κέρκυρα επενδύουν οι Κινέζοι

Το επόμενο άμεσο βήμα μετά τα υδατοδρόμιο Κέρκυρας και Παξών, προβλέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Πάτρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ εξετάζεται και η περιοχή της Καλαμάτας.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφτούν το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, Κινέζοι επενδυτές που δείχνουν θερμό ενδιαφέρον για το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδος. Τους Κινέζους επενδυτές θα συνοδεύει ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας που βρέθηκε την Παρασκευή στο νησί μετά από πρωτοβουλία του πρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Στεφανίδη.

«Μετά το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας που είναι και το πρώτο αδειοδοτημένο της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες αναμένεται να αδειοδοτηθεί και των Παξών, που θα είναι το δεύτερο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, αλλά για να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα και να είναι βιώσιμο το πτητικό τους έργο νομοτελειακά θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε κάθε περιφέρεια και μιλώντας για το Ιόνιο μιλάμε για υδατοδρόμια και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ώστε αυτό το δίκτυο να επιτρέπει σε μία ή σε περισσότερες εταιρείες υδροπλάνων να εκτελούν το πτητικό τους έργο και να είναι βιώσιμο» υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, και επεξήγησε:

«Αν έχουμε μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας και των Παξών, όσο και αν οι προορισμοί είναι πολύ τουριστικοί και ελκυστικοί με τη συνέργεια που υπάρχει και με την κρουαζιέρα, από μόνα τους δεν θα είναι ικανά να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα σε ένα πτητικό έργο και ένα εγχείρημα σε βάθος χρόνου».

Όσον αφορά τους Κινέζους επενδυτές που θα έρθουν στην Κέρκυρα ο κ. Γκόβας επισήμανε ότι είναι ένα κινέζικο fund που έχει επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου τύπου υδροπλάνου Dornier Seastar, διευκρινίζοντας ότι η Dornier είναι μία πολύ μεγάλη γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει υδροπλάνα.

«Η ιδιαιτερότητα και η περαιτέρω αξία αυτή της παρουσίας του κινέζικου fund είναι ότι έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια στην παραγωγή του Dornier Seastar, άρα έχουν έναν λόγο παραπάνω και ένα κίνητρο να θέλουν τα υδροπλάνα που θα κατασκευάσουν να έχουν αγορά για να πουλιούνται» είπε ο κ. Γκόβας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρος Στεφανίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ευοίωνο μέλλον των υδατοδρομίων:

«Την Άνοιξη που έρχεται ενδεχομένως να ξεκινήσουμε, εμείς το μόνο που πρέπει είναι να συμπληρώσουμε μία πλωτή εξέδρα με τα ήδη αφιχθέντα υλικά όργανα μέτρησης, για τη δημιουργία των υποσταθμών των υδατοδρομίων σε Κέρκυρα και Παξούς».

Το επόμενο άμεσο βήμα προβλέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Πάτρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ εξετάζεται και η περιοχή της Καλαμάτας.
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου