Έρχεται αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας!

ΕΡΧΟΝΤΑ καλά νέα για την Ελλάδα και την οικονομία της, αφού οι εξελίξεις είναι ξεκάθαρα θετικές, παρ' όλη τη «μαυρίλα» με την οποία επιμένουν να «μπολιάζουν» την ελληνική κοινωνά οι Κασσάνδρες των μίντια, που -ασφαλώς- δεν έχουν κανέναν ηθικό δισταγμό να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Δυστυχώς για αυτούς, ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει την πραγματικότητα και συνειδητοποιεί το ρόλο τους (ειδικά όσο πλησιάζει ο καιρός για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, που θα υποχρεώσει τους καναλάρχες - για πρώτη φορά στη ζωή τους- να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν και τα οποία τους χάριζαν μονίμως οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα την προκλητική τους τηλε-στήριξη).

Η πραγματικότητα, λοιπόν, σύμφωνα με το toxwni.gr, υπαγορεύει - σχεδόν νομοτελειακά, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες τα των αγορών- ότι εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη αξιολόγηση της τρόικας για το τρίτο πρόγραμμα -η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου- είναι θετική και επιβεβαιώσει τις προοπτικές ανάπτυξης από το β' εξάμηνο του 2016, θα ακολουθήσει εντός 2-4 εβδομάδων αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας έως 2 βαθμίδες από τους οίκους αξιολόγησης.

Σήμερα, η Moody's βαθμολογεί την Ελλάδα σε Caa3, η Fitch CCC, η Standard and Poor's CCC+.

Η θετική αξιολόγηση και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ράλι στα ομόλογα.
Ως αποτέλεσμα, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι - σχεδόν νομοτελειακά και πάλι - η απόδοση του 2ετούς ομολόγου που λήγει το 2016 θα υποχωρήσει δραματικά από το 8,2% στο 4% και το 10ετές ομόλογο από 8,33% θα υποχωρήσει στο 5%.

Αυτές οι εξελίξεις θα φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα στην επάνοδό της στις αγορές, με τον στόχο την έκδοση 3ετούς ομολόγου το καλοκαίρι του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου