Δεν πρόκειται να μας αποκλείσουν από την Σένγκεν

Προσφυγικό, Σένγκεν,
Παρά τα oσα γράφονται και λέγονται η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποκλειστεί από την Σένγκεν. Αυτό επιβεβαιώνουν όλοι οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι φορείς παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχεται η Ελλάδα και σε αυτό το θέμα. 


«Δεν μιλάμε για αναστολή της Σένγκεν ούτε για αποκλεισμό. Να εφαρμόσουμε τους κανόνες, να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα», δηλώνει ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας μέσω Twitter σε δημοσιεύματα της Le Monde και του Politico, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλεισμός της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Μίρο Τσέραρ στηρίζει την πρόταση της Σλοβενίας για ενίσχυση των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, ώστε να αναχαιτιστεί η προσφυγική ροή. Βάσει του σχεδίου αυτού, η χώρα μας θα μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό καθώς οι περισσότεροι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα θα παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ.

Και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτρό διέψευσε κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αποκλειστεί, διαδικασία η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη Le Monde, θα ξεκινούσε ήδη από αύριο, στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. Η εκπρόσωπος χαρακτηρίζει το εν λόγω άρθρο ως «λανθασμένο» και «απλουστευτικό» και διαμηνύει εκ νέου:

Η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από την Σένγκεν.

Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι και γιατί διαρρέουν ότι θα μας πετάξουν έξω από την Σένγκεν; Παίζεται ένα νέο εκβιαστικό παιχνίδι; Θα δείξει...
Γιάννης Παπαγιάννης/kontranews 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου