Ταύτιση απόψεων Τσίπρα- Ντράγκι για την αξιολόγηση

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάριο Ντράγκι συζήτησαν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.
 
 
Απόλυτη ταύτιση στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Νταβός.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές είναι σε εξέλιξη για τους δημοσιονομικούς στόχους, τη μεταρρύθμιση που θα κάνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και την ολοκλήρωση της εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο Ντράγκι, από το Νταβός.

"Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι τον περασμένο Ιούνιο", δήλωσε.

Και πρόσθεσε: "Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση θα μπορούσε να (...) ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία".

"Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ακόμη υψηλό. Επομένως, η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θα απαιτήσει κάποιες αλλαγές στη χρηματοπιστωτική νομοθεσία και μία διαδικασία, με την οποία τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωληθούν, ώστε οι τράπεζες να είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν πλήρως στη χορήγηση πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας", είπε.

Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη θα ωθήσει τις χώρες να αυξήσουν περισσότερο τις δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις για να τους φιλοξενήσουν, δήλωσε.
Παραδέχθηκε ότι οι διαφορές των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την κατανομή του βάρους από τη μετανάστευση ασκούν πίεση στους θεσμούς της ΕΕ, περιλαμβανομένης της ζώνης Σένγκεν για τις μετακινήσεις με ανοικτά σύνορα, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

"Είμαι πραγματικά αρκετά βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, ότι θα βρεθεί μία λογική συμφωνία. Και ο λόγος για τον οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι το αναπόφευκτο του φαινομένου θα κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αντιμετώπισή του με όραμα, τόλμη και θάρρος, χωρίς φόβο. Η μη ύπαρξη συνεργασίας σημαίνει αγνόηση του προβλήματος και το να αγνοήσεις το πρόβλημα δεν θα το κάνεις να εξαφανισθεί", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου