Βασιλική Θάνου: Σωστή η χρήση των στοιχείων από τις λίστες της φοροδιαφυγής

ΘΕΣΗ υπέρ της νομικής χρήσης των στοιχείων από τις λίστες της φοροδιαφυγής (λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς κ.λπ.) παίρνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Λίγες ημέρες μετά την σκληρή κόντρα ανάμεσα στην ηγεσία της 'Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και την παραίτηση 5 μελών της 'Ενωσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέως πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «ορθώς ψηφίστηκε» η διάταξη που επιτρέπει την αξιοποίηση των στοιχείων από τις λίστες.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο», δήλωσε στον Αlpha 989 η Βασιλική Θάνου προσθέτοντας:

«Ως προς το επιστημονικό ζήτημα που προέκυψε και αποτέλεσε και την αιτία διαφωνίας των 5 μελών του διοικητικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν, θέλω να επισημάνω ότι μέχρι το 2008 η διάταξη που ίσχυε προέβλεπε ότι επί πάσης φύσεως κακουργημάτων μπορεί να γίνει χρήση και των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων» είπε η Βασιλική Θάνου και πρόσθεσε ότι «η νομολογία του Αρείου Πάγου αναγνωρίζει και μετά τη διάταξη αυτή, την τροποποίηση του 2008 ότι όταν πρόκειται για υπέρτερο έννομο αγαθό τότε εξαιρείται και λαμβάνονται υπόψη τα παρανόμως κτηθέντα μέσα. Υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις οι οποίες διασφαλίζουν και τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα».

Για τη πορεία των ελέγχων στις διάφορες λίστες η Βασιλική Θάνου τόνισε ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο. Πρέπει επιτέλους να μπορέσουν να ελεγχθούν μερικά πράγματα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν. Θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια και από τεχνικούς συμβούλους. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει ταχύτερος ρυθμός για την προώθηση όλων των υποθέσεων. Οι πολίτες αναμένουν από τη δικαιοσύνη να υπάρξει αποκάλυψη και τιμωρία όλων των ενόχων»
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου