Εκλογή Μητσοτάκη: Η ΝΔ αντιπολιτευόμενη - συμπολίτευση στις μνημονιακές πολιτικές!

ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης,

Η ΠΡΩΤΙΑ Μητσοτάκη στην κούρσα της ΝΔ δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούσαν από κοντά και προσεκτικά τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, αλλά και τις παρυφές της Ακροδεξιάς.

Πολιτικοί παράγοντες τόνιζαν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πλήρωσε τελικά το κλίμα συναίνεσης προς την κυβέρνηση Τσίπρα, το οποίο του προσέδιδε η στήριξη Καραμανλή και Καραμανλικών, που έριχναν συνεχώς γέφυρες προς την κυβέρνηση.

Οι ίδιοι παράγοντες, όμως, εκτιμούσαν ότι θα είναι ο Μητσοτάκης και όχι ο Μεϊμαράκης, που θα κινηθεί τελικά στην πράξη πολύ πιο κοντά και συναινετικά προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του και μάλιστα με τον πλέον κυνικό τρόπο.

Ο Μητσοτάκης θα αποδειχθεί το «δεξί» χέρι του Τσίπρα, προκειμένου να τον βοηθήσει για να εφαρμόσει με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, πιο εύκολα και γρήγορα το τρίτο μνημόνιο, παρότι οι μνημονιακές προσπάθειες του διδύμου θα πέσουν στο κενό εξαιτίας των λαϊκών κοινωνικών αντιστάσεων, που δεν θα μπορέσουν να τις χαλιναγωγήσουν.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί ν’ αποκτήσει ευρύτερη εμβέλεια, διότι είναι άκρως απωθητικός στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο, τον οποίον έχει προδώσει και ο Αλέξης Τσίπρας με τον πλέον απεχθή τρόπο, διαψεύδοντας απολύτως τις προσδοκίες του.

Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra.gr, ότι το δίδυμο Τσίπρα-Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και την αρχηγία της ΝΔ είναι άκρως καταστροφικό για τον τόπο, διότι παρά τις διαφορές στις προελεύσεις τους, έχουν φανατική προσήλωση στη σημερινή αντιδραστική γερμανική ΕΕ και ομνύουν στην εφαρμογή των μνημονιακών δογμάτων στη χώρα.

Η διέξοδος για τη χώρα προϋποθέτει την ανατροπή μέσα στο 2016 της μνημονιακής μπότας, που θα επιχειρήσει να την εγκαταστήσει πιο σκληρά στον τόπο το νέο δίδυμο Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου