Ξύλο και χημικά σε πορεία διαδηλωτών Συνταξιούχων! (video)

ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Ασφαλιστικό, διαδήλωση,
Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω των ραγδαίων αλλαγών που φέρνει στις συντάξεις το ασφαλιστικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη Βουλή, μεταξύ της αστυνομίας και όταν διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μαξίμου, έχοντας σκοπό να συναντήσουν τους 100 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί εκεί. Ωστόσο, όταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου ανακόψουν την πορεία τους. 

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους. Όμως, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Λουλουδάδικα και στη συνέχεια πήγαν στο ύψος της Βασ. Σοφίας, κοντά στην Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 2, τα 100 μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο Μαξίμου έφτασαν στο σημείο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους. Η πορεία διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο άνοιξαν.

Νωρίτερα το πρωί, περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ «έπιασαν στον ύπνο» το πρωί την αστυνομία και κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν στο Μαξίμου αλλά και να ανοίξουν δύο πανό μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο, καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο, όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και οι διαδηλωτές κατέβηκαν αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, «ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους δανειστές». Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους πενταμηνίτες, που έχουν κατασκηνώσει, εδώ και 25 ημέρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Το ΠΑΜΕ, από την άλλη, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν όλοι «με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή». 

Παράλληλα, καλεί «σε εγρήγορση και ξεσηκωμό» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ και τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, ώστε «να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας». Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, «αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις, καθώς, όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

«Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Παράλληλα, η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει συλλαλητήριο για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια ενώ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία όταν το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου