«ΝΑΙ» στο Brexit λένε οι Βρετανοί!

Brexit, Ε.Ε.,
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της ORB δείχνει την θέληση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί το 21% να παραμένει αναποφάσιστο, ωστόσο, το 43% τάσσεται υπέρ του Brexit και το 36% επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διευθυντής της ORB δήλωσε στο Reuters ότι «Παρά το επικείμενο δημοψήφισμα, σημαντικά ψηλότερο ποσοστό ατόμων είπαν ότι ένιωσαν πιό απομακρυσμένοι από την Ευρώπη τους τελευταίους δώδεκα μήνες από ό,τι πλησιέστερα. Αν ο Πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει μια καταστροφή κατά τη θητεία του, κάποιος χρειάζεται να αρχίσει να πείθει το κοινό πολύ γρήγορα για το γιατί θα έπρεπε να παραμείνουμε τμήμα της Ε.Ε.».

Φυσικά οι απόψεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Βρετανία ένα Brexit ποικίλλουν ανάλογα με τη στάση που κρατά κανείς απέναντι στην Ε.Ε.

Οι υποστηρικτές της θεωρούν πως η Βρετανία θα πληγεί οικονομικά και ενδεχομένως να προκληθεί ακόμα και διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκείνοι τάσσονται κατά της Ε.Ε. θεωρούν ότι η χώρα θα γνωρίσει μέρες μεγαλύτερης ευημερίας, εάν διαχωριστεί από την Ε.Ε.

Οι χώρες που είναι περισσότερο υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε. είναι: Ρουμανία (85%), Γερμανία (72%), Φιλανδία (71%) και Ισπανία (68%).

Οι Έλληνες απάντησαν σε ποσοστό 44% ότι θα ήθελαν να έχουν το δικό τους νόμισμα, με το 43% να επιθυμεί παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε.
ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου