Παρασκευή 12 Φλεβάρη: Θα αλωθεί η Αθήνα από γεωργικά μηχανήματα, αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς,
Στην Αθήνα, αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες που συμμετείχαν στη πανελλαδική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νίκαια της Θεσσαλίας.  


Στη συνάντηση της Νίκαιας συμμετείχαν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας από 68 μπλόκα σ’ όλη την Ελλάδα και αποφάσισαν την Παρασκευή 12/2 να πάνε στην πρωτεύουσα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Παράλληλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των Εθνικών οδών, αλλά και των επαρχιακών. Η πανελλαδική συνάντηση έλαβε επίσης, την απόφαση να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Τέλος, κατάρτισαν ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ανά άτομο.

  • Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

  • Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

  • Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Απορρίπτεται η πρόταση Αποστόλου


Οι αγρότες της συνάντησης της Νίκαιας απορρίπτουν, δε, την πρόταση που τους απηύθηνε για «διάλογο» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μέσω θεσμικών επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία έχει διακομματικό χαρακτήρα και, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός, θα μπορούσε να ακούσει τους αγρότες.
Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκληση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτήν σε ανώτατο επίπεδο.

Παράλληλα, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία.

Νέος 24ωρος αποκλεισμός των Τεμπών


Σε νέο 24ωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών προχωρούν από τις 6.00 το απόγευμα οι αγρότες της Θεσσαλίας. Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες θα οριστούν από την αστυνομία. Να σημειωθεί πως και οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απορρίψει την πρόσκληση Αποστόλου για «διάλογο».

Μπλόκα παντού...


Να σημειωθεί πως συνεχίζονται, χωρίς καμία μείωση, και σε άλλες περιοχές της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τα μπλόκα των αγροτών στις οδικές αρτηρίες, με πολύωρους αποκλεισμούς. Μάλιστα, προετοιμάζονται από τώρα για το παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου