Ο Αλ. Τσίπρας και ο Βρετανός Τζέρεμι Κόρμπιν στο Παρίσι σε «σοσιαλιστική» συνάντηση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα μεταβούν στο Παρίσι για μια έκτακτη προ-σύνοδο κορυφής πριν από την επίσημη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. 
 
 
Το Μέγαρο των Ηλυσίων, η έδρα της Γαλλικής Προεδρίας, έχει φιλοξενήσει πολλές προ-συνόδους κορυφής και συναντήσεις αριστερών ηγετών κρατών και κυβερνήσεων. Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η EurActiv πληροφορήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στην 'προ-συνόδο κορυφής' του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για πρώτη φορά.

Μέχρι τώρα, στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν σοσιαλιστές και Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες όπως οι Μάρτιν Σούλτς και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η παρουσία του αρχηγού του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν στη συνεδρίαση του Παρισιού επίσης θα γίνει για πρώτη φορά.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, ήταν η μόνη μετά την Ευρωπαϊκή Αριστερά που στήριξαν σθεναρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν υποστήριξαν ανοιχτά ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε το Ποτάμι, που είναι επίσημα μέλη τους.

Αντίθετα, επέμεναν στην ρητορική δημιουργίας μιας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων, συμπειρλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.
EurActiv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου