ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι συγκάλεσαν σήμερα νέα πανελλαδική σύσκεψη.


Η σύσκεψη θα γίνει κι αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στον αγροτικό κόσμο ενόψει της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στο Μαξίμου θα προσέλθει 17μελής επιτροπή αγροτών, που θα αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του γεωγραφικού και ιδεολογικού τους φάσματος. Σταθεροί στην άρνηση στον διάλογο με την κυβέρνηση παραμένουν όσοι πρόσκεινται στα 68 μπλόκα της Νίκαιας που έχουν συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη για τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε.

Στο Μαξίμου εξετάζουν τις νέες βελτιωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό ζήτημα των αγροτών που επεξεργάστηκε το υπουργείο Εργασίας, όπως και τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτών αναφέρει: 
«Καλούμε να πάρουν μέρος, όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως καθορίστηκε, μετά από διεξοδική συζήτηση, στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια.

Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνας μας.

Βρισκόμαστε πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε».
Τι ζητούν οι αγρότες της Νίκαιας

Οι αγρότες της Νίκαιας θέτουν ως προαπαιτούμενο προκειμένου να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων που έχουν διατυπώσει 68 μπλόκα από όλη τη χώρα και συγκεκριμένα:
  1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

  2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

  3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

  4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

  5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
«Εφόσον δεν συζητηθούν αυτά τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας «διάλεξης» για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά», έχει ξεκαθαρίσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Στο μεταξύ, κλειστά έως αύριο Δευτέρα, ημέρα συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να παραμείνουν τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου. Όπως αποφασίστηκε, στην συνάντηση της Δευτέρας θα λάβουν μέρος τέσσερις εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου