Βασίλης Λεβέντης: "Η κυβέρνηση θα πέσει εάν επιμείνει να πληρώσουν αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες..."

"Εάν επιμείνετε να πληρώσουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το κόστος της υπογραφής του κ. Τσίπρα πιστεύω ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα πέσει" είπε ο Βασίλης Λεβέντης στη βουλή....


"Εάν επιμείνετε να πληρώσουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το κόστος της υπογραφής του κ. Τσίπρα πιστεύω ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα πέσει" είπε ο Βασίλης Λεβέντης στη βουλή, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα ψηφίσουν και οι 153 το ασφαλιστικό και ζητώντας την από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ασφαλιστικό.

"Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αυθαιρετεί. Ο κ. Τσίπρας επί πέντε χρόνια έλεγε ότι έχει λύσεις, ότι θα ενώσει το νότο με το βορρά και ότι θα φοβηθεί η Μέρκελ και θα αλλάξει η Ευρώπη. Κάποιος κόσμος τον πίστεψε. Και όλα αυτά είναι πολύ ωραία αν μπορούσαν αν γίνουν σαν παραμύθια αλλά είναι παραμύθια μόνο για να κοιμούνται τα παιδιά όταν δυσκολεύουν τους γονείς. Στην πράξη δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα" είπε ο Βασίλης Λεβέντης. "Τη στάση αυτή είχε ο κ. Τσίπρας και κάποια ωραία βραδιά πήγε και τα υπέγραψε όλα αμαχητί. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή και οι αγρότες πληρώνουν τη νύφη της υπογραφής του κ. Τσίπρα μια νύχτα. Βρήκατε τις εύκολες λύσεις, τους αγρότες και τους ελεύθερούς επαγγελματίες" τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε: "Τώρα και οι αγρότες δεν θα πετύχουν τίποτα διότι αν υπάρξει πλειοψηφία, ματαιοπονεί όλη η κοινωνία με τις αντιδράσεις της. Όλη η κοινωνία να είναι στα κάγκελα, η κυβέρνηση περνάει. Ένα τέτοιο σύστημα έχουμε. Αυτή η κοινοβουλευτική κατάσταση που υπάρχει δεν αντανακλά πάνω από ένα 16% του λαού κι όμως σου λένε "μας ψήφισε ο κόσμος" και δια αυτού του τρόπου κυβερνιέται η Ελλάδα 60 χρόνια. Και υποτίθεται η αριστερά είχε όνειρο να τα αλλάξει αυτά τα πράγματα" συνέχισε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας: "Εγώ ήξερα ότι η αριστερά ήταν ανυπόμονη στην απλή αναλογική, τώρα έγινε υπομονετική".

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι αμφιβάλλει εάν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό: "Εάν επιμείνετε να πληρώσουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το κόστος της υπογραφής του κ. Τσίπρα πιστεύω ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα πέσει. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με του κ. Καμμένου θα ψηφίσουν αυτό το πράγμα και αυτός ο φόβος έχει καταλάβει τον κ. Πρωθυπουργό ότι δεν θα πάνε όλοι οι βουλευτές να του κάνουν το χατίρι".

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το νομοσχέδιο και να μην το εισάγει με βία. "Το καθυστερείτε γιατί ίσως η ημέρα ψήφισης του να είναι και η ημέρα πτώσης της κυβέρνησης. Μην βιαστείτε να το εισάγετε. Καλύτερα να καλέσετε τον κ. Μητσοτάκη και οι Συριζαίοι και οι Νεοδημοκράτες να απομονώσετε τους θερμοκέφαλους και τους φανατικούς στα κόμματά σας και να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης και να πάμε στην Ευρώπη να επαναδιαπραγματευτούμε σε σοβαρότερη βάση. Μόνο μια ισχυρή οικουμενική κυβέρνηση μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους να χαλαρώσουν το πρόγραμμα".

Σε ότι αφορά την επερώτηση του ΚΚΕ για τους αγρότες ο κ. Λεβέντης είπε ότι η ερώτηση καταλήγει ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα πάντα. "Δηλαδή και το ΚΚΕ δεν έχει καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός και ίσως είμαστε η μόνη χώρα κόσμου που το κομμουνιστικό κόμμα ζει στην εποχή του Στάλιν. Οι αγρότες, έστω και μέλη του ΚΚΕ θέλουν τις απόψεις σας; Μόνο εσείς τα θέλετε, οι 5-6.. Πρέπει να σας προβληματίζει ότι 40 χρόνια μετά έχετε κολλήσει στο 4%. Αντί να ανεβαίνετε βλέπω να ανεβαίνετε σε ανωριμότητα και σε έλλειψη προσγείωσης με την πραγματικότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου