ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...

Τζακ Λιου,
Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές, χωρίς, όμως να έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. 


Ο Τζακ Λιου προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της...

Αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές, χωρίς, όμως να έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών Λιου-Τσίπρας συζήτησαν την σημασία για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πολύ γρήγορα.

Ο Τζακ Λιου προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της και να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης του χρέους της.

Επίσης ο κ. Λιου, σύμφωνα με το spirospero.gr, εξέφρασε την ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και την ελπίδα του για μία "συμπαγή ευρωπαϊκή λύση ώστε να αποφευχθούν περισσότερες δυσκολίες και απώλειες ανθρώπινων ζωών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου