ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε στην RealNews ότι «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές στις συντάξεις, ούτε νέα μέτρα...»


Ενώ εκτιμά ότι το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση και συμπληρώνει ότι «όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

«Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές στις συντάξεις, ούτε νέα μέτρα, όριό μας είναι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει και τηρούμε», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Real News, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης σε περίπτωση εμπλοκής.

Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές θεωρούν ρεαλιστικό οι επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν την Τετάρτη, ανάλογα με τις αποφάσεις του Euro Working Group της Δευτέρας.

Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, συμπληρώνει ωστόσο ότι «όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τέλος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «δέσμιος ομάδων και ξεπερασμένων νοοτροπιών στο κόμμα του» και σχολιάζοντας το αίτημά του για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «αδιαφορεί για τις συνέπειες ή συνειδητά επιλέγει την καθυστέρηση της αξιολόγησης και την επαναφορά της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία».

Όλγα Γεροβασίλη: «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα»

 

«Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα και θα την επιτύχουμε», διαβεβαιώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews, εξηγώντας ότι «ακριβώς γι” αυτό το λόγο προχωρήσαμε στον ανασχεδιασμό όλου του ασφαλιστικού συστήματος και δεν επιλέξαμε την τακτική των προκατόχων μας, οι οποίοι έβαζαν ψαλίδι στις συντάξεις για να εξασφαλίσουν λίγους μήνες ζωής σε ένα σύστημα που οι ίδιοι κατέστρεψαν».

Η ίδια δηλώνει ότι «παραμένει η βάσιμη αισιοδοξία» ότι ως το Πάσχα των Καθολικών (σ.σ. 27 Μαρτίου) θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Για το προσφυγικό τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις μονομερείς ενέργειες χωρών-κρατών, «οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «παίρνουν επικίνδυνο μονοπάτι όσοι κερδοσκοπούν πολιτικά στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Σχολιάζοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «στημένες παραστάσεις» για τα κανάλια από ορισμένους «επιτήδειους», «κομματικούς παρατρεχάμενους», κάποιους «αρκούντως ευνοημένους από το προηγούμενο σύστημα» και κάποιους από το χώρο της άκρας δεξιάς.

Η κ. Γεροβασίλη προαναγγέλλει ότι το Μάρτιο δημοπρατούνται οι άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας, καθώς και ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Κατηγορεί την αντιπολίτευση για σύμπλευση με ορισμένα συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ και προσθέτει πως «όσο κι” αν υπεραμύνονται ορισμένοι της ασυδοσίας των επιχειρηματιών, η αποκατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα ολοκληρωθεί κανονικά».
Αθηναϊκό Πρακτορείο / ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου