Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας

Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, η νέα σύσκεψη των μπλόκων από όλη τη χώρα στην οποία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με στόχο την παραπέρα πορεία και το συντονισμό του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που βρίσκονται επί 17 μερόνυχτα στα μπλόκα παλεύοντας για την επιβίωσή τους.
 

Για την προετοιμασία της σύσκεψης, μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν στα μπλόκα όλης της Ελλάδας, καλώντας τις κατά τόπους Συντονιστικές Επιτροπές των Μπλόκων, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπές Αγώνα να στείλουν αύριο αντιπροσωπείες στη Νίκαια.

Χτες, ο Βαγγέλης Μπούτας περιόδευσε σε μπλόκα που έχουν στηθεί στο δρόμο από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα, καθώς και σε αυτά της Αττικής, ο Ρίζος Μαρούδας στον Έβρο και ο Κώστας Τζέλλας στον Προμαχώνα και σε άλλα κατά μήκος του δρόμου Λάρισα - Σέρρες.

Η μεγάλη συμμετοχή μικρομεσαίων αγροτών στις πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο χαιρετιστήριό της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, «δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για την επιβίωσή μας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων τους (...) Ο αγώνας μας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αποφασίσαμε στις πανελλαδικές συσκέψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών είναι ο δικός μας μονόδρομος για την επιβίωσή μας, ενάντια στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια, στην ανεργία και την εξαθλίωσή μας».

Χτες, συνεχίστηκαν σε όλη τη χώρα οι αποκλεισμοί δρόμων, αεροδρομίων και τελωνείων από τους αγρότες των δεκάδων μπλόκων, ενώ έγινε και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, από μπλόκα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου