«Τι σχέση έχει ο Βαρουφάκης με την κατάρρευση της Deutsche bank»;

Η αξία των μετοχών της Deutsche bank, έχασε το 40% ξαφνικά και οι αναλυτές κάνουν ευθύ παραλληλισμό με την Lehman Brothers. 

Σε αυτό προστίθενται δεκάδες δικαστικές διαμάχες κόντρα στην Deutsche bank, αναφέρει το Bloomberg, κάτι που η El Confidencial βλέπει ως «κρύα εκδίκηση» από μέρους Βαρουφάκη. 

Η εφημερίδα El Confidencial αναφέρει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης να παρουσιάσει το κίνημα του στο Βερολίνο, την ίδια ώρα που καταρρέει η Deutsche Bank.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας έπαιξαν πολύ «ιδιαίτερο» αρνητικό ρόλο στην έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές επί υπουργίας του, αναφέρει η El Confidencial.

Τώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών που τότε προσπαθούσε να αναχρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος μέσα στο δικό του «plan A», έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα ως ιδρυτής μιας πολιτικής δύναμης που δημιουργεί ένα «plan B» για όλη την Ευρώπη.

Τώρα είναι η εκτελεστική εξουσία της τράπεζας που πρέπει να απολογηθεί απέναντι στους δανειστές της προσπαθώντας να πείσει πως είναι αξιόπιστη, αναφέρει το Bloomberg, όπως σημειώνει η El Confidencial.

Η αξία των μετοχών της τράπεζας έχασε το 40% ξαφνικά και οι αναλυτές κάνουν ευθύ παραλληλισμό με την Lehman Brothers. Σε αυτό προστίθενται δεκάδες δικαστικές διαμάχες κόντρα στην τράπεζα αναφέρει το Bloomberg, κάτι που η El Confidencial βλέπει ως «κρύα εκδίκηση» από μέρους Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή η World Socialist κάνει αναδρομή στα γεγονότα του Ιουλίου του 2015 όταν οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν τα πλάνα του για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η παραίτηση του ήταν «φρούτο» της απειλής των Βρυξελλών και του Βερολίνου προς την Ελλάδα, αναφέρει η World Socialist. Οι Ευρωπαίοι και προσωπικά ο Σόιμπλε απαίτησαν την παραίτηση του ως προϋπόθεση για τη συμφωνία του νέου μνημονίου, αναφέρει η ίδια πηγή.

Κατά την World Socialist ο Σόιμπλε είναι ο «βασικός υπεύθυνος της κατάρρευσης της Deutsche Bank» όπως και της παραίτησης Βαρουφάκη. «Μπορεί να πει κάποιος ότι είναι διαφορετικές υποθέσεις καθώς μιλάμε για μια τράπεζα και ένα κράτος» αναφέρεται. «Όμως πρόκειται για την τράπεζα που όταν τα πράγματα πάνε καλά είναι ιδιωτική, όταν όμως φρακάρουν, έρχεται το κράτος να τη διασώσει με λεφτά των φορολογουμένων»…

Το «plan B» για την Ευρώπη από τον Βαρουφάκη δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή, σημειώνει ειρωνικά η El Confidencial. Η κατάρρευση της τράπεζας θεωρείται ως η απόλυτη αποτυχία της πολιτικής Μέρκελ και Σόιμπλε καταλήγει το άρθρο…
πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου