O Γιούνκερ εξέφρασε ικανοποίηση για τις ελληνικές προσπάθειες στο προσφυγικό - Θετικά μηνύματα από Βρυξέλλες

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «σημαντικές ελληνικές προσπάθειες» σε ότι αφορά το προσφυγικό .

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση αφορούσε στα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής, δηλαδή στις σχέσεις της Ευρώπης με την Βρετανία και στο προσφυγικό αλλά και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Κυβερνητικές πηγές ανάφεραν:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού».

«Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες. Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι «τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων».

«Σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.


Αθηναϊκό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου