Η Κίνα προσφέρει 11,5 δισ. δολάρια σε πέντε χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ. προσφέρει 10 δις γιουάν (1,54 δις δολάρια) σε δάνεια και 10 δις δολάρια πιστωτικής γραμμής στους ηγέτες πέντε χωρών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, την Μιανμάρ, το Λάος, την Ταϊλάνδης, την Καμπότζης και το Βιετνάμ.


Η ΚΙΝΑ θα προσφέρει 11,5 δις δολάρια σε δάνεια και πιστωτικές γραμμές σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας για υποδομές και άλλα έργα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Το 2014, ο Λι προσέφερε 20 δις δολάρια σε δάνεια στη Νοτιοανατολική Ασία, μια σημαντική προσφορά για μια περιοχή που παλεύει να χρηματοδοτήσει το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια και τους σιδηροδρόμους που χρειάζεται για την ανάπτυξή της.

Αυτή τη φορά ο Λι προσέφερε 10 δις γιουάν (1,54 δισεκ. δολάρια) σε δάνεια και 10 δις δολάρια πιστωτικής γραμμής στους ηγέτες πέντε χωρών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ. Ο Κινέζος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα altsantiri.gr, μιλούσε σε σύνοδο στην πόλη Σάνια της νότιας Κίνας, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Μιανμάρ, του Λάος, της Ταϊλάνδης, της Καμπότζης και του Βιετνάμ.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο Λι δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αποδέσμευση των πόρων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου