ΤΟΥΡΚΙΑ: Αντίποινα εναντίον του ΡΚΚ με αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ

PKK, ΚΟΣΜΟΣ, Τουρκία,
Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, ως εκδίκηση για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα....


Συνολικά 11 αεροσκάφη (έννέα F-16 και δύο F-4) έκαναν επιδρομή εναντίον 18 θέσεων του κουρδικού PKK στο βόρειο Ιράκ.

*****

ΤΟΥΡΚΙΚΑ πολεμικά αεροσκάφη, F16 KAI F4, βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο 36 ανθρώπων,125 τραυματιών σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη (F16 και F4) πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική χώρα, όπου μήνες συγκρούσεων έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά ο επιχειρησιακός της τρόπος μοιάζει σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, στην ίδια συνοικία, που είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό και προκάλεσε τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Για εκείνη την επίθεση, σύμφωνα πάντα με τον ιστοχώρο newsbeast.gr, την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που αποσχίστηκε από την εξέγερση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου