Τζακ Λιου: «Το Δ.Ν.Τ.θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Τζακ Λιου, ΔΝΤ, ΧΡΕΟΣ,
Η δήλωση αυτή του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, έγινε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής. όπου ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στην αμερικανική βουλή κρίσιμο νομοσχέδιο για τις διασώσεις χωρών από το ΔΝΤ...


ΤΗΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα μόνον εάν προηγηθεί γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής. 

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών. 

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις κατά τον τελευταίο χρόνο και ζήτησε από τους Αμερικανούς βουλευτές να μην δημιουργούν εντάσεις με τους Ευρωπαίους αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. 

Σημειώνεται πως τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συνεδρίαση που ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στην αμερικανική βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για τις διασώσεις χωρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει «φρένο» στις μελλοντικές διασώσεις χωρών που δεν είναι σε θέση να εναρμονιστούν με τους παραδοσιακούς κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε ο Χουιζένκα, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου