Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Τρομοκρατία, Βρυξέλλες,
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 140 τραυματίστηκαν από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβαντέμ και στους σταθμούς του μετρό, Μάελμπεκ και Σουμάν, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες. 


ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ επίπεδο ασφαλείας, βαθμίδα 4, έχουν τεθεί οι βελγικές αρχές, ενώ έχουν σταματήσει τα μέσα μεταφοράς και έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό. Έκκληση απευθύνεται στους πολίτες να μην μετακινούνται από τα σπίτια τους. Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. 

Σύμφωνα με την Βελγική δημόσια τηλεόραση RTBF, ένα όπλο τύπου «καλάσνικοφ» βρέθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga έκανε λόγο για όπλα στο κτίριο του αεροδρομίου, χωρίς ωστόσο να είναι επιβεβαιωμένο από τις αρχές.

Οι βελγικές αρχές στέλνουν επιπλέον 225 στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, ενώ όπως μεταδίδει στρατός και αστυνομία ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Mεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών από τις εκρήξεις. Πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό μετά την έκρηξη στον σταθμό στο Μάαλμπεκ

Έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, μετά από εντολή της αρχής μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα το δίκτυο RTBF είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκε έκρηξη και στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα. 

Επίσης η εταιρεία διαχείρισης του μετρό STIB ανακοίνωσε στο Twitter και αυτή ότι κλείνει το μετρό στην πρωτεύουσα.

Το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν προς το αεροδρόμιο, να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς και να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στις δημόσιες αρχές που επιχειρούν να βοηθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου