Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για θέματα ασφάλειας ζητά η ΝΔ, συνδέοντας την με το προσφυγικό

Προσφυγικό, ΝΔ,
«Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφαλείας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή προέδρου της Ν.Δ. στον πρόεδρο της Βουλής.



ΣΥΖΗΤΗΣΗ προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Όπως ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εκτιμώντας, ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό διαμορφώνουν κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες.

Η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:
«Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και για το κάθε ένα ξεχωριστά.
Όμως εξίσου βέβαιο, είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας.
Η ασφάλεια των πολιτών, αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος.
Ταυτόχρονα, ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφαλείας, στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, κατάστασης που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αντιθέτως μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε, βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί , ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε. Ε. και Τουρκίας, όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους.
Αυτό θα σημαίνει επιπλέον βάρος και πρόσφατα σοβαρά προβλήματα σε μία ήδη εξαιρετικά δύσκολη, σχεδόν εκτός ελέγχου, κατάσταση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.
Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφαλείας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα.
Γι' αυτούς τους λόγους ζητώ την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου