Εθνική Τράπεζα: Τηλεδιάσκεψη του Λ. Φραγκιαδάκης με οικονομικούς αναλυτές.



ΤΗΝ ΠΕΠΟΊΘΗΣΉ ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με οικονομικούς αναλυτές.

"Η ολοκλήρωση μιας θετικής αξιολόγησης είναι προϋπόθεση και καταλύτης για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε επίπεδο καταναλωτών, δανειοληπτών και επενδυτών, ενώ θα επιτρέψει και απότομη ανάκαμψη της κερδοφορίας της τράπεζας", πρόσθεσε. 

Ξεχωριστά, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Capital.gr, η διοίκηση της τράπεζας παρέθεσε τους στόχους για το 2016: σημαντική βελτίωση της ρευστότητας με μείωση του ELA κατά το ήμισυ, μείωση του κόστους καταθέσεων κάτω του 1% και μείωση του κόστους κινδύνου κατά 50%.

"Θα προχωρήσουμε εντός του 2016 στις πωλήσεις θυγατρικών εντός Ελλάδος, όπως έχουμε δεσμευτεί στην DGComp", ανέφερε η διοίκηση.

Το κόστος που έχει υπολογιστεί για εθελουσία έξοδο του 2016 ανέρχεται στα 118 εκατ. ευρώ. Στα 200 εκατ. ευρώ εκτιμάται το κόστος από τα ομόλογα των πυλώνων ΙΙ και ΙΙΙ. Το κόστος αυτό θα μειωθεί στο ήμισυ φέτος, υποβοηθούμενο και από την ενίσχυση της ρευστότητας λόγω της πώλησης της Finansbank, σημείωσε η διοίκηση.

Η ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank αναμένεται στο β΄ τρίμηνο του 2016, ενώ μέσα στο γ' τρίμηνο θα αποπληρωθούν τα CoCos.

Επιστροφή στην κερδοφορία


Το 2016 θα είναι έτος επιστροφής της τράπεζας σε κερδοφορία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λ. Φραγκιαδάκης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης. "Είμαστε αισιόδοξοι και για τη χώρα και για την τράπεζα ώστε να μπορέσουμε να ανταμείψουμε τους μετόχους μας".

Εφικτό στόχο χαρακτήρισε ξεχωριστά η διοίκηση τη σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων φέτος. Σημαντική συμβολή στην επίτευξη του στόχου αυτού θα έχουν οι αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων όπου το θεσμικό πλαίσιο δίνει και μεγαλύτερη ευελιξία στις τράπεζες.

Η τράπεζα παρουσιάζει τα χαμηλότερα επίπεδα δανείων σε καθυστέρηση μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών, καθώς επίσης και το υψηλότερο ποσοστό κάλυψης από προβλέψεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη διοίκηση, η Εθνική είναι η καλύτερα κεφαλαιοποιημένη τράπεζα, καθώς εξαιρουμένων των Cocos και λαμβάνοντας υπόψη τις υπό ολοκλήρωση αποεπενδύσεις από την Αστήρ Παλάς, την NBGI και τη Finansbank, ο δείκτης CET 1 ανέρχεται σε 17,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου