Νταβούτογλου: «Στο PKK παραπέμπουν τα στοιχεία της έρευνας»

PKK, Τουρκία, Τρομοκρατία,
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα. 

Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
 *****
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα. 
Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
 
Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της χθεσινής επίθεσης στην Άγκυρα ήταν γυναίκα. ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι μια γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση.

«Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος «καμικάζι».

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο όρος τρομοκράτης πρέπει να περιλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαία η διεύρυνση του όρου «τρομοκράτης» για να περιλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας, που είναι το ίδιο ένοχοι.

Μιλώντας την επομένη της νέας αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας στο κέντρο της Άγκυρας, ο Erdogan δήλωσε: "Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη, αλλά και εκείνοι που το έκαναν δυνατό που πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξάρτητα του τίτλου τους», είπε διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν βουλευτή ή ένας παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου