Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕΣΥ σε όλα τα ΜΜΕ μέχρι τις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΜΕ,
Σε ανακοίνωσή του, το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με την αρπαγή των αποθεματικών όσων απέμειναν από τα «κουρέματα»... 


ΣYNEXIZETAI η τριήμερη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών - ΠΟΕΣΥ, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έως τις 6πμ της Μ. Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τονίζοντας πως πλήττει καίρια την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της.

Η ΠΟΕΣΥ κάλεσε τη Μ. Δευτέρα σε συνάντηση τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων. Συνεδρίαση εκ νέου του ΔΣ της Ένωσης με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των Ενώσεων, για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία του απεργιακού αγώνα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημέρα

θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.
Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.


Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας

Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ σημειώνει:

«Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

»Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε απεργοσπαστική πρόθεση, περιφρουρώντας την επιτυχία της απεργίας. Η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις.

»Αύριο Μ. Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων για να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

»Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, επισημαίνοντας ότι διαλύει τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Το πρωί της Μ. Τρίτης εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πώς θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο».

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση Α. Πετρόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, το πρωί της Μ. Τρίτης θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιόσημου ως εισφοράς.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με αιτήματα μεταξύ άλλων:
  • τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, και

  • τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξή στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
    Σε ανακοίνωσή του, το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με την αρπαγή των αποθεματικών όσων απέμειναν από τα «κουρέματα». Eπισημαίνει πως δεν δίνεται καμιά εγγύηση για τις συντάξεις, ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ οδηγείται σε αδιέξοδο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Δημοσίευση σχολίου