Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου

Βλαντίμιρ Πούτιν, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

Ο χρόνος επίσκεψης στην Ελλάδα του Ρώσου προέδρου θα συμπέσει με την έναρξη της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε σχετικά πως η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει πολυδιάστατος ενεργειακός κόμβος,


ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρόκειται να επισκεφθεί, σύμφωνα με την ΑΥΓΗonline, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος του Μαΐου, για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Το ταξίδι του Ρώσου προέδρου επιβεβαιώθηκε χθες κατά την επίσκεψη της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο Κρεμλίνο, όπου είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. Σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε αυτή την επίσκεψη ως ένα «εξαιρετικά σημαντικό γεγονός». Προϊδέασε δε πως θα αποτελέσει ευκαιρία για «την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και των ενεργειακών σχέσεων».

Ο χρόνος επίσκεψης στην Ελλάδα του Ρώσου προέδρου θα συμπέσει με την έναρξη της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε σχετικά πως η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει πολυδιάστατος ενεργειακός κόμβος, «προοπτική καθοριστική για την πορεία, την οικονομία και για την ανάπτυξη της χώρας μας». Βέβαια, αναφέρθηκε και στον IGI, ένα σχέδιο που προβλέπει το πέρασμα από την Ευρώπη του ρωσικού φυσικού αερίου, κάτι που δεν έχει εγκαταληφθεί.

Επίσης, να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Πετρούπολη σε επίπεδο υπουργών, όπου πέρυσι τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Ντμίτρι Πεσκόφ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά από θέματα, ενώ έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την επίσημη επίσκεψη.

Τουριστικό ρεύμα


Η κυβερνητική εκπρόσωπος βρίσκεται στη Μόσχα μαζί με μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας και Ρωσίας. Σε συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε με έμφαση τη σημασία της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, ύστερα μάλιστα από το εμπάργκο της Ε.Ε. και της ρωσικής απάντησης που υπήρξε επί αυτών. «Εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δύο λαών» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στην ελληνική αντιπροσωπεία η θετική στάση των Ρώσων δημοσιογράφων στο θέμα του προσφυγικού. Η αίσθηση που αποκόμισαν ήταν πως αποτελεί κυρίαρχη αντίληψη στη Ρωσία πως η Ελλάδα αποτελεί το θύμα της προσφυγικής κρίσης. Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε σχετικά πως η προσφυγική κρίση έχει φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση, με την έννοια ότι βιώνει μια δύσκολη κρίση η οποία είναι οικονομική και ταυτοχρόνως προσφυγική. «Πραγματικά, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθεια που κάνει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα προσφυγικά ρεύματα με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων» σημείωσε.

Ως εκ τούτου, από την ελληνική πλευρά «τρέχουν» γρήγορα μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διευκόλυνση Ρώσων τουριστών εν όψει του καλοκαιριού. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως πράγματι έχει γίνει δουλειά μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού με μεγάλα ρωσικά πρακτορεία. Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2016 θα υπάρξει υπερδιπλασιασμός τουριστών συγκριτικά με το 2015. «Αυτό δείχνει ότι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και δουλειά και στον τομέα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι προξενικές μας αρχές. Κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν για να παράσχουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους Ρώσους πολίτες και να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον μεγάλο αριθμό» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, η Όλγα Γεροβασίλη υπήρξε καθησυχαστική. Τόνισε πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει ασφαλής τουριστικός προορισμός, παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν οι αναταραχές, ιδίως όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου