Την πρόταση για τα «ευρωομόλογα» επαναλαμβάνει ο Ματτέο Ρέντσι

«Προσωπικά θεωρώ ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, ποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός, να αναλάβει την σχετική ευθύνη, και εμείς προτείναμε τα ευρωομόλογα. Η απάντηση του Γιούνκερ είναι καλή. Αν η Μέρκελ, αν οι Γερμανοί έχουν διαφορετικές λύσεις ας μας το πούνε... 


Στην πρόταση της Ιταλίας σχετικά με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για την Αφρική, όπως και στις γερμανικές ενστάσεις σε ότι αφορά την ενδεχόμενη χρήση ευρωομολόγων για την χρηματοδότηση της όλης πρωτοβουλίας, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

«Aν θέλουμε να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας από την Αφρική να μην διακινδυνεύουν την ζωή τους με τα ταξίδια του θανάτου, πρέπει να τα βοηθήσουμε πραγματικά στο σπίτι τους. Συμβάλλοντας στο να αναπτυχθούν, στις χώρες καταγωγής τους, δυνατότητες απασχόλησης», τόνισε ο Ματτέο Ρέντσι.

Αναφερόμενος στην ιταλική πρόταση, η οποία προβλέπει οικονομική στήριξη των αφρικανικών χωρών, αλλά και αυστηρότερο, από μέρος τους, έλεγχο των συνόρων, στην συνέχεια, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Προσωπικά θεωρώ ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, να αναλάβει την σχετική ευθύνη, και εμείς προτείναμε τα ευρωομόλογα. Η απάντηση του Γιούνκερ είναι καλή. Αν η Μέρκελ, αν οι Γερμανοί έχουν διαφορετικές λύσεις ας μας το πούνε. Εμείς δεν εμμένουμε σε ένα ή σε άλλο μέσο χρηματοδότησης, αλλά αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να το λύσει η Ευρώπη, να το λύσουμε όλοι μαζί. Η Ιταλία επέστρεψε και συγκαταλέγεται σε όσους κάνουν προτάσεις και βρίσκουν λύσεις. Όχι σε εκείνος που φωνασκούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου