Ο Ματέο Ρέντσι υπόσχεται αύξηση των χαμηλών συντάξεων!

Αναλυτές εκτιμούν ότι η όλη στρατηγική του Ματέο Ρέντσι θυμίζει, τελικά, όλο και πιο συχνά τα επικοινωνιακά τρικ στα οποία κατέφευγε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι...


Ο Ματέο Ρέντσι προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση και να αφήσει πίσω του χωρίς συνέπειες το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει τις τελευταίες εβδομάδες την ιταλική κυβέρνηση και στο οποίο ενέχονται μάνατζερ και πολιτικοί και αφορά την εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου στην νότια Ιταλία, στην περιοχή της Μπαζιλικάτα.

Πλέον στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας αλλού, εστιάζοντας στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να αυξήσω κατά 80 ευρώ τον μήνα τις κατώτερες συντάξεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Στην Ιταλία, οι συντάξεις αυτές αντιστοιχούν σε 500 ευρώ το μήνα και χορηγούνται σε δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες πολίτες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους αλλά το ποσό είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντο: πρόκειται, ουσιαστικά, για πάνω από 2 δις τον χρόνο.

«Μελετάμε το όλο θέμα», δηλώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού -όπως ο σύμβουλος του για οικονομικά θέματα Τομμάζο Νανιτσίνι- αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην πρόκειται, ενδεχομένως, για μέτρο άμεσης εφαρμογής.

Ο Ρέντσι, όμως, προς το παρόν δείχνει να πέτυχε τον στόχο του. Η αύξηση των συντάξεων αποτελεί ήδη κύριο θέμα στην ιταλική επικαιρότητα, όπως και στις συζητήσεις των πολιτών και περιορίζει -κατά συνέπεια- τις αναφορές στο πολύκροτου σκάνδαλου, το οποίο οδήγησε, έως τώρα, στην παραίτηση της υπουργού Oικονομικής Aνάπτυξης, Φεντερίκα Γκουίντι, λόγω εμφανούς σύγκρουσης συμφερόντων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η όλη στρατηγική του Ματέο Ρέντσι θυμίζει, τελικά, όλο και πιο συχνά τα επικοινωνιακά τρικ στα οποία κατέφευγε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα ιταλικά συνδικάτα, από τη μεριά τους, ζητούν πάντως να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή, γενικότερη συζήτηση, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Και η οποία να μην περιορίζεται μόνον στις κατώτερες συντάξεις αλλά να αφορά όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 100 ευρώ το μήνα.

Ματέο Ρέντσι, Συντάξεις, Ιταλία,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.