1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 460 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Ο “καλός” Ερντογάν και οι “κακοί” στρατηγοί! Το επικίνδυνο παραμύθι που έχει “φάει” το Μαξίμου!

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί Ερντογάν γίνεται με τρόπο μεθοδικό και εμμονικό ,με σχέδιο και προοπτική. Στοιχεία που δεν μπορούν να δώσουν υπόσταση στο σενάριο ότι για την ένταση ευθύνονται μόνο οι στρατιωτικοί της γειτονικής χώρας....


Το παραμύθι του “καλού” Ερντογάν και των “κακών” στρατηγών της Τουρκίας φαίνεται ότι έχει πείσει κάποιους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το “διηγούνται” με ιδιαίτερη ευκολία τις τελευταίες ημέρες κι ελπίζουμε να το κάνουν όχι επειδή έχουν μπερδέψει το μύθο με την αλήθεια.αλλά επειδή είναι μια βολική κι εύπεπτη δικαιολογία για όσα πράττουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν παύει να είναι παραμύθι και καλό θα είναι όσοι στο Μαξίμου ή σε άλλα κυβερνητικά πόστα το ‘χουν “φάει” να ζητήσουν άμεσα ενημέρωση από την στρατιωτική ηγεσία.

Το καθεστώς Ερντογάν ελέγχει το στράτευμα σε πολύ μεγάλο βαθμό για να μην πούμε απόλυτα. Και πάντως όσες προκλήσεις εκδηλώνονται εναντίον της Ελλάδας είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης κι έχουν την έγκρισή της.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι τη περιοδο της διακυβέρνησης Ερντογάν δεν έχουμε ζήσει κρίση ανάλογη μ΄ αυτή του Μαρτίου του 1987 ή των Ιμίων του 1996. Αυτή είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη λέει ότι την περίοδο Ερντογάν οι προκλήσεις των Τούρκων αναβαθμίστηκαν στο μέγιστο βαθμό κι έχουν στόχο και σχέδιο την απόλυτη αμφισβήτηση των πάντων στο Αιγαίο.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης η Τουρκία του Ερντογάν πιέζει σε καθημερινή βάση ,αφόρητα την Ελλάδα. Η αποφυγή της κλιμάκωσης που θα οδηγούσε σε μία πολύ σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων να την αποφυγούν. Καλώς έπραξαν και είναι αστείο το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο για …ενδοτικότητα ,αναλογα με το αν βρίσκεται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί Ερντογάν γίνεται με τρόπο μεθοδικό και εμμονικό ,με σχέδιο και προοπτική. Στοιχεία που δεν μπορούν να δώσουν υπόσταση στο σενάριο ότι για την ένταση ευθύνονται μόνο οι στρατιωτικοί της γειτονικής χώρας.

Πολλοί εδώ στην Αθήνα είχαν πιστέψει στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της Τουρκίας από τον Ερντογάν ότι θα ήταν ο ηγέτης που θα “έβλεπε” τα ελληνοτουρκικά από άλλη οπτική γωνία. Αυτό έγινε αλλά όχι όπως ανέμεναν. Ο Ερντογάν και το καθεστώς του μετά και από τις εκκαθαρίσεις που έκαναν στο στράτευμα ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και δείχνουν ότι θέλουν τα πάντα στο Αιγαίο. Το αν θα τα πάρουν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Και για να έχουμε ελπίδα να μην τα χάσουμε ας σταματήσουμε να πιστεύουμε εύπεπτα και βολικά παραμύθια περί καλού “σουλτάνου” και κακών στρατηγών.
Militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.