Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς - Μείωση μισθών στο Δημόσιο απαιτεί το ΔΝΤ

Στη σκιά της δημοσιοποίησης της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, αρχίζουν σήμερα, Δευτέρα, οι νέες διαπραγματεύσεις θεσμών - κυβένησης για τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης.



ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ βρίσκονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και αρχίζουν σήμερα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της διαρροής των συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης της Ντέλιας Βελκουλέσκου. 

Οι διαρροές αυτές αλλά και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου

Στους στόχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με το capital.gr,  είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για το χρέος. 

"Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση" δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Το ΔΝΤ απαιτεί μείωση μισθών στο Δημόσιο για να κλείσει η συμφωνία


Το "μισθολογικό κόστος" αναφέρεται ρητά στο πακέτο μέτρων που έχει ήδη ζητήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για τη διαπραγμάτευση. Αυτό προκύπτει από το αναλυτικό κείμενο των διαρροών του Wikileaks που δεν έχει διαψευσθεί, και μένει να φανεί αν την ίδια θέση συμμερίζεται το σύνολο των δανειστών στις διαπραγματεύσεις που πλέον φέρουν τη βαριά "σκιά" των αποκαλύψεων και των αναταράξεων που αυτές προκάλεσαν.

"Ξεκινούν από αύριο οι συζητήσεις", έλεγαν χθες πηγές της Κομισιόν στο Capital.gr επιβεβαιώνοντας ότι δεν αλλάζει το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων των επικεφαλής, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. 

Αλλά πλέον παραμένει άγνωστος "Χ" το κλίμα που δεν αποκλείεται να φανεί από σήμερα, στις πρώτες επαφές που ενδεχομένως θα έχουν οι θεσμοί… μεταξύ τους. 

Και όπως έχει γίνει πια σαφές, παραμένουν κραταιές οι διαφωνίες για τις προβλέψεις περί πλεονασμάτων, τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και για το χρέος. Μάλιστα, κοινοτικές πηγές επιμένουν ότι δεν μπορεί να ανοίξει αυτό το θέμα αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία.
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου