ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ για την ΑΝΕΡΓΙΑ: Αύριο στο Σύνταγμα η κατάληξη της πορείας-διαμαρτυρίας

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, Ανεργία, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,
Κορυφώνεται αύριο στο Σύνταγμα η μεγάλη πορεία κατά της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που διοργάνωσε ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ με συμετοχή πολιτών από Αχαϊκή πρωτεύουσα...


ΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ που ξεκίνησαν πριν από επτά ημέρες από την Πάτρα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ξεκινά σήμερα από τα Μέγαρα και αφού διανύσει περίπου 23 χιλιόμετρα θα καταλήξει απόψε στην Ελευσίνα, όπου οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν.

Η πορεία έχει διανύσει μέχρι τώρα 173 χιλιόμετρα .

Αύριο θα περπατήσουν ως την Αθήνα, όπου είναι και ο τελικός προορισμός τους, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Επιτροπών Ανέργων, αλλά και συναυλία.

Από την πλατεία Συντάγματος, όλοι μαζί, με πολίτες από όλη την πρωτεύουσα, αλλά και όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα και θα ζητήσουν μέτρα υπέρ των ανέργων.

Οι εργαζόμενοι, πατρινοί και πατρινές, σε όλες τις στάσεις τους έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εκάστοτε Δήμους και τους πολίτες τους, ενώ η συμμετοχή στην πορεία ήταν άκρως ικανοποιητική όλες τις ημέρες.

75χρονος ομογενής ήρθε από τη Σουηδία για να περπατήσει μέχρι το Σύνταγμα!



ΕΜΑΘΕ τα νέα για την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την ανεργία πριν λίγες εβδομάδες και αποφάσισε να ταξιδέψει από τη Σουηδία για να συμμετέχει κι αυτός στην πορεία από την Πάτρα μέχρι το Σύνταγμα.

Ο λόγος για τον 75χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Καπετανάκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στη Στοκχόλμη.

Οι δεσμοί του με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί κι έτσι μόλις ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, δεν δίστασε στιγμή. Ενημέρωσε τη συζυγό του και πήρε το αεροπλάνο για την πατρίδα.



«Περπατάω για τις νέες γενιές που έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχουν μέλλον και αφιερώνω αυτή την πορεία στα εγγόνια μου, ζητώντας για αυτά μία καλύτερη ζωή…» δηλώνει ο ίδιος και ξεκινώντας από την πλατεία Γεωργίου δεν έχει σταματήσει να περπατάει. Είναι μάλιστα αποφασισμένος παρά την κούραση της πεζοπορίας, να τερματίσει μαζί με τους υπόλοιπους αύριο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου