Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Συνδικάτων ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα

ΑΔΕΔΥ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις οποίες συμμετείχαν και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύλλογοι Μηχανικών, Δικηγορικοί σύλλογοι, η ΕΣΗΕΑ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλοι εργασιακοί χώροι. 
 

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ αίτημα-σύνθημα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί απ' αυτή το νέο μνημονιακό πακέτο σφαγιαστικών μέτρων σε βάρος των συντάξεων, των λαϊκών εισοδημάτων, της λαϊκής κατοικίας και της δημόσιας περιουσίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που ακολούθησε προς την πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι και τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν τα μαζικά μπλοκ των εκπαιδευτικών, των δημοσιογράφων και άλλων κλάδων του δημόσιου τομέα.

Μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με την παρουσία του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ με διακριτά μπλοκ συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Το ΠΑΜΕ, ως συνήθως, έκανε ξεχωριστή-διαιρετική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα.

Κύκλοι συνδικαλιστών, που αναφέρονται στη ΛΑ.Ε, δήλωσαν στην Iskra ότι θα επιδιώξουν άμεσα ν' αλλάξει η απόφαση που πήραν ο Παναγόπουλος και το ΠΑΜΕ, βάζοντας στο γύψο το εργατικό κίνημα για 2 μήνες, με μια αόριστη αναφορά σε 48ωρη γενική απεργία όποτε κατατεθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο στη Βουλή!

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιαζαν ότι η απεργία αυτή πρέπει να γίνει σε ρητή ημερομηνία, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, με αίτημα και στόχο να μην καταταθεί ποτέ. Επίσης ότι θα πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε αυτή η απεργία, που θα πρέπει να οριστεί γρήγορα, να πάρει χαρακτήρα λαϊκού ξεσηκωμού με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων, μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων.

Σημαντική η συμμετοχή και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού.

Οι Σύροι πρόσφυγες, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών κι έδωσαν και τη δική τους νότα στη διαμαρτυρία. Με το που ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους άρχισαν να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό με συνθήματος υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και Ελλήνων πολιτών.

Η παρουσία δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο ήταν σημαντική, αλλά και η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και σε υψηλά επίπεδα είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, ο οποίες και θα αρχίσουν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ξεχωριστή-διαιρετική απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Ο Τσίπρας γρήγορα και ταεονωμένος, έβαλε την "ουρά στα σκέλια" και είναι έτοιμος να προσφέρει "γην και ύδωρ" στο ΔΝΤ και τη Γερμανία»




Ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε με το μπλοκ της ΛΑ.Ε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
“Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ακολουθεί μια πορεία όλο και μεγαλύτερης υποτέλειας, παράδοσης και υποδούλωσης στους δημίους του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη “γλώσσα” που έβγαλε στο ΔΝΤ, γρήγορα έβαλε την “ουρά στα σκέλια” και υποταγμένος είναι έτοιμος να αποδεχθεί ό,τι πιο εξουθενωτικό του ζητήσουν.

Η χώρα έχει μετατραπεί σε “μπαλάκι” και “κλωτσοσκούφι” ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ. Ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Τόμσεν.

Ο ελληνικός λαός έχει τοποθετηθεί στην κλίνη του Προκρούστη, έχοντας να ξεχειλώνει το πακέτο μέτρων από τη μια μεριά η γερμανική ΕΕ και από την άλλη το αμερικάνικο ΔΝΤ.

Το πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, με περικοπή των συντάξεων και νέους φόρους, θα είναι πολύ χειρότερο και βαρύτερο από τα αρχικά σχέδια και κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο και τους πολίτες.

Τα σχέδια όμως ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης και μνημονιακών κομμάτων δεν θα περάσουν. Αυτά τα μέτρα, μαζί με τα μνημόνια, θα ανατραπούν από μεγάλους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Κάνουν όνειρα θερινής νυκτός όσοι νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα ανεχθεί το σφαγείο που του ετοιμάζει η γερμανική ΕΕ, το μισητό ΔΝΤ και η άθλια υποδουλωμένη κυβέρνηση Τσίπρα με τα μνημονιακά συνεταιράκια της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου