Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε συμμετοχή δική του η φίλων του στο «Panama Gate»

Κατά την άποψη του ρώσου προέδρου, ο στόχος παρόμοιων δημοσιεύσεων, είναι να κάνουν την Ρωσία πιο υποχωρητική, «να μας κάνουν να χορεύουμε έτσι όπως εκείνοι θέλουν», όπως είπε χαρακτηριστικά. 


Ο ΡΩΣΟΣ πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολίασε για πρώτη φορά το διεθνές σκάνδαλο για τις off shore εταιρείες που ξέσπασε την Κυριακή. Μιλώντας σήμερα (Πέμπτη) στο φόρουμ για τα Μέσα Ενημέρωσης του Πανρωσικού Κοινωνικού Μετώπου (ΠΚΜ), είπε ότι το όνομα του δεν υπάρχει στον κατάλογο και γι' αυτό δεν έχει να πει τίποτα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επεσήμανε ακόμη, ότι στην λεγόμενη «έρευνα των off shore εταιρειών», δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διαφθοράς που να έχει σχέση «με τους φίλους του προέδρου της Ρωσίας». Παράλληλα ο Πούτιν δήλωσε, ότι οι πληροφορίες που διοχετεύονται εναντίον του, προσβλέπουν να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα δυσπιστίας στην ρωσική κοινωνία

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια δουλειά, πρέπει να την κάνουν. Τι έκαναν λοιπόν; Ένα προϊόν ενημέρωσης. Βρήκαν τους γνωστούς και τους φίλους μου, που σημαίνει ότι κάτι ανακάτεψαν εκεί πέρα και τυφλώθηκαν απ' την λάμψη», είπε ο Πούτιν μιλώντας στο φόρουμ.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, στην έρευνα αυτή δεν υπάρχει κανένα συστατικό διαφθοράς που να έχει σχέση με «τους φίλους του προέδρου της Ρωσίας».

Κατά την άποψη του ρώσου προέδρου, ο στόχος παρόμοιων δημοσιεύσεων, είναι να κάνουν την Ρωσία πιο υποχωρητική, «να μας κάνουν να χορεύουμε έτσι όπως εκείνοι θέλουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο πιο απλός τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι να κάνουν με κάποιο τρόπο την κοινωνία να είναι δύσπιστη για την κυβέρνηση, την κρατική διοίκηση, να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Το ίδιο πράγμα έκαναν περίφημα, τη τραγική περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση» είπε ο Πούτιν.

Αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν έγγραφα, που υποτίθεται πως ήταν έγγραφα της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca και τα οποία δήθεν αποδείκνυαν την συμμετοχή κάποιων ηγετών και των οικείων τους σε off shore εταιρείες. Πάντως, επίσημα, κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά είναι αυθεντικά, πολύ περισσότερο που η ίδια η εταιρεία Mossack Fonseca αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την γνησιότητα τους χαρακτηρίζοντας ως έγκλημα τις ενέργειες των δημοσιογράφων.

Στο κατάλογο αυτό, υπήρχαν ιδιαιτέρως, ονόματα ρώσων, που πρόσκεινται τάχα στο πρόεδρο και συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες Σουλεϊμάν Κερίμοφ, Αρκάντιι Ρότενμπεργκ, Γιούρι Κοβαλτσούκ, ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Αλλεξέι Ουλιουκάγιεφ, η Τατιάνα Νάφκα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και σύζυγός του εκπροσώπου τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο βιολοντσελίστας Σεργκεί Ρολντούγκιν.

Αναφερόμενος στον Ρολντούγκιν, ο Πούτιν είπε πως είναι περήφανος που έχει τέτοιους φίλους, ότι είναι ένας λαμπρός μουσικός, ένας από τους καλύτερους στην Ρωσία.

«Σχεδόν όλα τα χρήματα, που κέρδισε εκεί στο εξωτερικό, τα ξόδεψε αγοράζοντας μουσικά όργανα τα οποία έφερε στη Ρωσία», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Προσέθεσε μάλιστα ότι ο Ρολντούγκιν εδώ και αρκετούς μήνες ασχολείται με την δωρεά των μουσικών αυτών οργάνων σε κρατικά ιδρύματα. Εκτός των άλλων, διοργανώνει συναυλίες, ασχολείται με την προβολή του ρωσικού πολιτισμού στο εξωτερικό, στην ουσία με δικά του έξοδα.

«Όσο πιο πολλούς τέτοιου είδους ανθρώπους έχουμε, τόσο το καλύτερο», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος. 
greece-russia2016.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου