To NATO επανέρχεται στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ,
Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις Βρυξέλλες στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΝΑΤΟ. 


ΜΕΣΑ στις επόμενες δυο εβδομάδες θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που δεν έχει συγκληθεί από το 2014, για να συζητήσει την ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η δυτική στρατιωτική συμμαχία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες σε επίπεδο πρεσβευτών.

"Θα συζητήσουμε στρατιωτικές δραστηριότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια και την μείωση των κινδύνων," δήλωνε το δελτίο τύπου από το ΝΑΤΟ.

Άλλα θέματα της συζήτησης θα είναι η ουκρανική κρίση, η κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν και οι περιφερειακές τρομοκρατικές απειλές.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πρέσβεων. Το ΝΑΤΟ αναφέρεται σε αυτό, ως «συνέχιση του πολιτικού διαλόγου», αλλά τονίζει ότι για τις σχέσεις που πρέπει να αναθερμανθούν, η Ρωσία πρέπει να δείξει σεβασμό για τους διεθνείς νόμους, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Το ΝΑΤΟ ανέστειλε όλες τις πρακτικές συνεργασίας με τους Ρώσους το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου