Νίκος Χουντής προς Ντ. Τουσκ: «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΕΕ» (vid)

Oμιλία του Ευρωβουλευτή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Νίκου Χουντή, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Μετατασρευτικό...

  
«Η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΕΕ και είναι ντροπή για όσους την έχουν συνυπογράψει. 

Η ΕΕ, προκειμένου να ξεφορτωθεί από τις πλάτες της ένα πρόβλημα για το οποίο είναι συνυπεύθυνη, βάφτισε την Τουρκία ασφαλή χώρα, αγνοώντας προκλητικά ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. 

Η συνθήκη της Γενεύης πετάχτηκε στο κάλαθο των αχρήστων, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, χωρίς να τους δίνεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ασύλου στη χώρα που επιθυμούν. 

Η αστυνομία της FYROM καταπατά τα δικαιώματα των προσφύγων και χρησιμοποιεί ωμή βία. Η συμφωνία άνοιξε κεφάλαια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη ενώ, την ίδια ώρα, αμφισβητούνται εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Καθημερινά παραβιάζεται ο ελληνικός εναέριος χώρος και δημιουργούνται ή επιχειρείται να δημιουργηθούν τετελεσμένα και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, με το ΝΑΤΟ παρόν. 

Κύριε Τούσκ, το δικό σας “ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε”, μετέτρεψε την ηγεσία της ΕΕ σε κομπάρσο, σε ένα θεατρικό έργο για την προσφυγική κρίση, με πρωταγωνιστή τον κύριο Ερντογάν».


Νίκος Χουντής, Ε.Ε., ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Τουρκία,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.