Σαουδική Αραβία: Συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά Σαλμάν (vid)

ΗΠΑ, ΚΟΣΜΟΣ, Σαουδική Αραβία, Τρομοκρατία,
Η πορεία της σαουδαραβικής οικονομίας εμφανίζει σημάδια εκτροχιασμού λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου, για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια υποχρεώθηκε να βγει στις αγορές για να δανειστεί 10 δις δολάρια, εκδίδοντας κρατικά ομόλογα...


ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ βρίσκεται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εν μέσω πολλών και σημαντικών ανοικτών θεμάτων για την Σαουδική Αραβία.

Παρά τα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες με τον βασιλιά Σαλμάν, η τρίτη μετάβαση του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκει τις δύο πλευρές να έχουν τεταμένες σχέσεις.

Κυρίαρχο θέμα των συνομιλιών, σύμφωνα με το euronews, ήταν η τρομοκρατία κι η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ.

Μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί ν’ αποτελεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούσε το αμερικανικό κράτος να μηνύσει την Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν Σαουδάραβες πολίτες, αλλά ουδέποτε αποδείχθηκε εμπλοκή της ίδιας της χώρας.

Το Ριάντ απειλεί να ρευστοποιήσει άμεσα αμερικανικά ομόλογα ύψους 750 δις δολαρίων, που κατέχει.

Η πορεία της σαουδαραβικής οικονομίας εμφανίζει σημάδια εκτροχιασμού λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου.

Για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια υποχρεώθηκε να βγει στις αγορές για να δανειστεί 10 δις δολάρια, εκδίδοντας κρατικά ομόλογα, που βρήκαν πάντως άμεση ανταπόκριση κυρίως από ασιατικές τράπεζες.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μετάσχει στην σύνοδο των χωρών του Κόλπου, με επίκεντρο την ασφάλεια, την σταθερότητα, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το Ιράν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου