Πρ. Παυλόπουλος στα ''Καραϊσκάκεια 2016': «Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα» (vid)

Τα "Καραϊσκάκεια 2016", πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαΐου, στο Μαυρομμάτι του δήμου Μουζακίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου....
 

Τα "Καραϊσκάκεια" είναι μια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στον Αρχιστράτηγο της επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι, ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου. Τα φετεινά Καραϊσκάκεια ήταν αφιερωμένα στην 188η επέτειο από τον θάνατο του Αρχιστράτηγου του 1821.

Οι δηλώσεις του ΠτΔ, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


«Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ζωή του και το θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, αυτό της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς». Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε από το Μαυρομμάτι του δήμου Μουζακίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη. 

Αυτά τα δύο μεγάλα παραδείγματα, συνέχισε, είναι εκείνα τα οποία οφείλουν σήμερα να καθορίζουν, το δρόμο του δικού μας χρέους τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και για τον Λαό μας, για να καταλήξει ως εξής:

«Οφείλουμε όλοι πριν από όλα να σκεφτόμαστε ότι πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, ότι εκείνα που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας έναντι εκείνων των μεγάλων τα οποία μας ενώνουν. Και για αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι φυσικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, να χαράξουμε και να διαβούμε το δρόμο του δικού μας χρέους για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών».

Παρόντες στην εκδήλωση,σύμφωνα με τον ιστοχώρο karditsalive.net, ήταν ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας Σπ. Λάππας, Χρ. Κατσαβριά - Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Νούσιος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, οι Δήμαρχοι Μουζακίου Γ. Κωτσός, Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, Λ. Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντής, Αργιθέας Λ. Τσιβόλας, Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές Ν. Καρδίτσας κ. Σπ. Ταλιαδούρος και Ασ. Σκόνδρα καθώς και ο πρώην Βουλευτής Ν. Τρικάλων Μ. Ταμήλος.ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, Καραϊσκάκεια 2016,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.