Ριζική λύση για το χρέος προτείνει το ΔΝΤ - Απαλλαγή πληρωμής τόκων μέχρι το 2040 αποπληρωμή δανείων έως το 2080!

ΔΝΤ, χρέος,
Πρόταση του ΔΝΤ για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, φιλοξενεί ο ιστοχώρος Euro2day,  σύμφωνα με τη νέας αυτλη πρόταση το χρέος πηγαίνει πολύ πιο μακριά από τα σχέδια της ΕΕ. Στο τραπέζι σταθερά επιτόκια 1,5% και περίοδος χάριτος ως το 2040 και επιμήκυνση ως το 2080... 


Για μια τολμηρή πρόταση από την πλευρά του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στην αμερικάνικη εφημερίδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την ευρωζώνη να επιτρέψει στην Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο για δάνεια διάσωσης ως το 2040.

To ΔΝΤ θέλει τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα να αποπληρωθούν σταδιακά κατά τις επόμενες δεκαετίες, ως και το 2080, με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει. Το επιτόκιο με το οποίο θα γίνει η αποπληρωμή των δανείων της ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερό στο υφιστάμενο επίπεδο του 1,5% για 30 με 40 χρόνια, με όλες τις πληρωμές τόκων να αναβάλλονται μέχρι την ωρίμανση των δανείων.

H πρόταση του ΔΝΤ, η οποία παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, θα κρατήσει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας κάτω από το 15% του ΑΕΠ.

Οι απαιτήσεις του Ταμείου υπερβαίνουν κατά πολύ όσα έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου