Νόμος του κράτος το νέο Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό καο Φορολογικό!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,
Το νέο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ νομοσχέδιο είναι πλέον, από χθες βράδυ, νόμος του κράτους, ο... λογαριασμός όμως έρχεται στο τέλος!


ΜΕ 153 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό και Φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι έδωσαν αρνητική ψήφο.

Ειδικότερα, καταψήφισαν την αρχή και το σύνολο των άρθρων τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38, το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις εισφορών εργοδοτών και μισθωτών (και στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά στην μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου για το αγγελιόσημο). Καταψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης.

Έτσι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Υπέρ επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου, ψήφισαν 153 βουλευτές.

Κατά επί της αρχής και των άρθρων, ψήφισαν 143 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Υπέρ στο άρθρο 38, ψήφισαν 143 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), 73 βουλευτές από την ΝΔ δήλωσαν «παρών» και κατά ψήφισαν 70 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λ. Γρηγοράκος, από κοινού, και το ΚΚΕ.

Απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.

Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δήλωσαν με επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν, η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου