Απειλές Ερτογάν προς ΕΕ και ΕΛΛΑΔΑ για... αποστολή τζιχαντιστών και παράνομων μεταναστών!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Τουρκία,
O Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν απείλησε μόνο με σπάσιμο της συμφωνίας, αλλά και με την αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση φανατικών ισλαμιστών-τζιχαντιστών, σαν αυτών που έκαναν τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες...


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει ωμά την Ευρώπη για το θέμα της βίζας και απειλεί αν δεν του κάνουν το χατίρι να “βουλιάξει” την Ελλάδα με νέες καραβιές παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Ήδη, στα παράλια της Τουρκίας εξακολουθούν να βρίσκονται περί τα 3 εκατομμύρια και οι δουλέμποροι είναι και πάλι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Στην προειδοποίηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς πώς η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την κύρωση απελευθέρωσης της βίζας και αμφιβάλει πώς αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τον Ιούλιο προκειμένου οι κάτοχοι τουρκικού διαβατηρίου να ταξιδεύουν στην Ε.Ε., ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με μένος κατά των Βρυξελλών.

Απαίτησε η ΕΕ να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε και να την εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο και απείλησε πώς “αν δεν συμβεί αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε το δρόμο μας”. Ποιος είναι ο δρόμος που έχει να συνεχίσει η Τουρκία; Το να στέλνει παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά όπως έκανε μέχρι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που καρατομήθηκε από τον Ερντογάν, υπογράψει τη συμφωνία με την Ευρώπη για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Τα σπασμένα των παιχνιδιών δηλαδή μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. ή πιο συγκεκριμένα Άγκυρας και Βερολίνου θα κληθεί να τα πληρώσει και πάλι η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί απέναντι, στα τουρκικά παράλια, περιμένουν περί τα 3 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες έτοιμοι να πνίξουν τα ήδη πνιγμένα ελληνικά νησιά, εν' όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.

Μπορεί να μην υπάρξει η ροή που υπήρχε μέχρι να κλείσουν τα σύνορα από τα Σκόπια, αλλά είναι δεδομένο πώς αν η Άγκυρα το θελήσει κανείς δεν θα την σταματήσει να στείλει δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα βρεθούν σε Ευρωπαϊκό έδαφος και την ελπίδα ότι μπορούν να φτάσουν σε χώρα της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης.

Για το ενδεχόμενο μάλιστα να “ναυαγήσει” η συμφωνία Τουρκίας και Ε.Ε. φαίνεται να προετοιμάζονται ήδη στις Βρυξέλλες αμέσως μετά την αποπομπή του Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία και άρχισαν ήδη να διαρρέονται πληροφορίες πώς τα ελληνικά νησιά μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα hot spots ή να λάβει η Ελλάδα τη βοήθεια των 6 δις ευρώ που είχε υποσχεθεί η Ε.Ε. στην Τουρκία.

Δεν μας φτάνουν δηλαδή αυτοί που έχουμε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους έχει διασπείρει σε ολόκληρη τη χώρα για να αποσυμφορήσει κάπως την κατάσταση από τα νησιά, δεν μας φτάνει που ελάχιστοι έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία παρ' ότι το ΝΑΤΟ μας μπήκε στο σβέρκο, τώρα οι Ευρωπαίοι προετοιμάζουν το έδαφος να λάβει η Ελλάδα και άλλους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες γιατί είναι ανίκανη να απαντήσει στους “τσαμπουκάδες” του Ερντογάν.

Γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος δεν τους απείλησε μόνο με σπάσιμο της συμφωνίας, αλλά και με την αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση φανατικών ισλαμιστών-τζιχαντιστών, σαν αυτών που έκαναν τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του στην αξίωση των Βρυξελλών για αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στην Τουρκία ήταν χαρακτηριστική και σαφέστατη. “Η Ευρώπη είναι ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών”, είπε ο Ρ.Τ. Ερντογάν φροντίζοντας προφανώς ο ίδιος να τρέφει το αυγό του φιδιού στο κέντρο της Ευρώπης.

Είναι προφανές πώς ο Ερντογάν ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του τυχοδιωκτισμού και αγγίζει τη συμπεριφορά του “τρομοκράτη”, απειλώντας και εκβιάζοντας ολόκληρη την Ευρώπη. 

Το θέμα είναι ποιος θα τον βάλει στη θέση του και πώς. 

πηγή: PRONEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου