1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 460 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, καθώς και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σόκολοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα....

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σόκολοφ, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα....
Αυξάνονται οι κρατήσεις Ρώσων τουριστών και παραμένει το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco, ΟΛΘ, είπε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σόκολοφ.

Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, καθώς και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σόκολοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συνόδου της Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ρωσίας — Ελλάδας, της οποίας οι δύο υπουργοί είναι συμπρόεδροι.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρατήσεων από Ρώσους τουρίστες σε ελληνικούς προορισμούς και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αποκατάσταση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, είπε ο κ. Σόκολοφ και σημείωσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι παρ΄όλη τη μείωση της αξίας του διμερούς εμπορίου, λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυρώσεων, ο φυσικός όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ρωσίας παραμένει σταθερός και σε κάποιους τομείς μάλιστα αυξάνεται.

Επισήμανε ότι η εταιρεία Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco και τώρα γίνεται η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της επένδυσης πριν από τη φάση του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) τόνισε πως η ρωσική πλευρά περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και τότε θα πει αν ενδιαφέρεται η όχι, ενώ παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η επένδυση αν είναι δυνατό να συνδυαστεί με τη συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, επειδή πρόκειται για ένα πακέτο εφοδιαστικής αλυσίδας.

Γι αυτόν τον λόγο, ο κ. Σόκολοφ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Μάρδας από την πλευρά του είπε ότι στην Ενδιάμεση Σύνοδο της Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής γίνεται η επισκόπηση των στόχων που τέθηκαν στην 9η Σύνοδο στο Σότσι, για να δουν τι έχει ολοκληρωθεί, τι βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης και αν υπάρχουν προς επίλυση κάποια προβλήματα οικονομικής φύσης.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.