ΛΑ.Ε.: Μαζική και Μαχητική η πρώτη απάντηση στο αντιΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ έκτρωμα

ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΛΑΕ, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,
Η ΛΑ.Ε. συμμετείχε σε όλες τις πόλεις της χώρας με δικά της μαζικά μπλοκ διαδηλωτών και στην Αθήνα με την παρουσία του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη... 


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των εργαζομένων με μπλοκάκι ξεκίνησε η 48ωρη απεργία και ουσιαστικά το 3ήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι επιστημονικοί φορείς, ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο – καρμανιόλα, το οποίο πετσοκόβει συντάξεις, μισθούς και λαϊκά εισοδήματα.

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσαν η αιφνιδιαστική κήρυξη των απεργιών και, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, η έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του κλάδου στη 48ωρη απεργία.

Στις απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις κυριάρχησαν συνθήματα κατά των μνημονιακών πολιτικών, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ και συνθήματα οργής κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν το αντιασφαλιστικό, φορομπηχτικό νομοσχέδιο.

Η ΛΑ.Ε. συμμετείχε σε όλες τις πόλεις με δικά της μαζικά μπλοκ διαδηλωτών και στην Αθήνα με την παρουσία του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, ότι όλα τα συστημικά μπλοκ, στο πλαίσιο της δικτατορίας του ευρώ, αποσιώπησαν πλήρως και την κινητοποίηση της ΛΑ.Ε και τις δηλώσεις του επικεφαλής της. Όπως αποσιωπούν, δυστυχώς και την αναγγελία των κινητοποιήσεων της ΛΑ.Ε του Σαββάτου και της Κυριακής (7 και 8/5)

Μαζικά μπλοκ είχαν, εκτός από τη ΛΑ.Ε., η ΑΔΕΔΥ, τα τριτοβάθμια σωματεία, το ΜΕΤΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ιδιαίτερα μαζικό ήταν και το μπλοκ του ΠΑΜΕ, το οποίο, κατά την προσφιλή αλλά μη εξηγήσιμη αντιενωτική του στάση, κατέφυγε σε χωριστή συγκέντρωση και πορεία.

Η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων σωματείων και το ΜΕΤΑ με ανακοινώσεις τους καλούν στα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού του τριημέρου. Η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τα καταστήματα την Κυριακή, ενώ αγροτικά μπλόκα αποφάσισαν κάθοδο αγροτών στην Αθήνα και συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια το Σάββατο και την Κυριακή.

Η ΛΑΕ καλεί σε μεγάλη μαζική κινητοποίηση τα μέλη και τους φίλους της, ώστε να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην καμπάνια στις γειτονιές και τις πόλεις όλης της χώρας, για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του 3ημέρου και για αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τις εφαρμόζει και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου, που επί της ουσίας τις στηρίζει.


Ο Παναγ. Λαφαζάνης συμμετείχε στο μπλοκ της ΛΑ.Ε κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο αντιασφαλιστικό φοροεπιδρομικό έκτρωμα και έκανε την παρακάτω δήλωση:
''Παντού απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδας ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φοροεπιδρομικά εξαμβλώματα.

Βλέπω, ήδη, από μακριά να έρχονται τα ελικόπτερα αλλά δεν ξέρω πόσοι και ποιοι από τους μνημονιακούς πολιτικούς αρχιεγκληματίες θα προλάβουν να μπουν.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή, πριν να είναι πολύ, μα πάρα πολύ, αργά, από το εθνικό νόμισμα, τη διαγραφή του χρέους, τη σεισάχθεια και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου