Χθες, ο Νίκος Παππάς είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε ο τελευταίος στον Έλληνα υπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους... 


«Η επενδυτική κοινότητα αναμένει να γίνουν σημαντικά βήματα για να διευθετηθεί το εναπομείναν ζήτημα του χρέους που αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ερωτηθείς για τις συναντήσεις του με εκπροσώπους επενδυτών στις ΗΠΑ.

«Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα και είμαστε βέβαιοι ότι φτάνει από τις δυνάμεις της οικονομίας στις πρωτεύουσες και στα πολιτικά κέντρα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον αποφάσεων», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, καταλήγοντας:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί και τα συμφωνηθέντα να τηρεί και να μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας. Περιμένουμε και η άλλη πλευρά να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει».

Χθες, ο Νίκος Παππάς είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε ο τελευταίος στον Έλληνα υπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία - όπως συμφώνησαν - δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Ο Νίκος Παππάς εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη δήλωση που, λίγο νωρίτερα, είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, πως τώρα είναι η ώρα να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, επιτυγχάνοντας μάλιστα πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τα συμφωνηθέντα.

Ο Ν. Sheets τόνισε από την πλευρά του τη σημασία της τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά και την πεποίθησή του ότι υπάρχει χώρος να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και την αισιοδοξία του πως αυτό θα συμβεί άμεσα. Ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως τυχόν επανάληψη της ελληνικής κρίσης δεν θα αποτελούσε καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit.