Προς έναν Ελληνικό Εθνικολαϊκισμό!

Φάνης Ζουρόπουλος,

"Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και ένα ανασχηματισμό με διεύρυνση της κυβέρνησης με «παροπλισμένες» προσωπικότητες του πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις λαϊκιάς δεξιάς που με ηγέτη τον Κωστάκη Καραμανλή στηρίζει στα ίσια τον Τσίπρα και το πράγμα να δέσει… Αν οι Συριζανέλ πάρουν και την μεγάλη δόση των 8-9 δις θα μπορέσουν μέσα στην θερινή ραστώνη και την ανάκαμψη του Τουρισμού να προχωρήσουν στο θεάρεστο έργο της νέας… Σοβιετοποίησης του κράτους…"


Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που πολλοί είχαμε προβλέψει, στηριζόμενοι στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που «μύριζε» πιθανή ρήξη (εκλογές ή δημοψήφισμα δηλαδή!…), δεν υφίσταται πλέον. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Συριζανέλ προσαρμόστηκε πλήρως στις απαιτήσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαίων δανειστών που εκτίμησαν ότι θα βρουν την ησυχία τους το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και προς χάριν του ευρύτερου Ευρωπαϊκού συμφέροντος (βλέπε και το άγνωστο ακόμα Brexit…) ενώ τους έδωσαν στα «συμπεράσματα» φραστικές διατυπώσεις ώστε να θριαμβολογούν στο εσωτερικό… λέγοντας όλες αυτές τις μπούρδες για «αυταπάτες» κ.λπ. 

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Τυπικά βέβαια η αξιολόγηση θα τελειώσει στις 24 Μαΐου στο Γιούρογκρουπ, που θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με το ΔΝΤ που κρατάει αποστάσεις από την επικείμενη συμφωνία. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός και σε αυτό και το ΔΝΤ θα παραμείνει ενεργό, αφού οι Συριζανέλ «κάνουν γαργάρα» και αυτό, που το έπαιξαν σαν βασικό τους όπλο (με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων κ.λπ.).

Επί της ουσίας φυσικά τίποτα δεν άλλαξε, τα νέα μέτρα είναι καταπέλτης κυρίως για την μεσαία τάξη, ο δε «κόφτης» (ο αυτόματος μηχανισμός περικοπών των δαπανών) εξασφαλίζει την διασφάλιση της ησυχίας της Ε.Ε… Μετά λοιπόν από την απόλυτη στήριξη της Ε.Ε. στον «προσκυνήσαντα» Τσίπρα, το θέμα «πρόωρες εκλογές» εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο και ο Σύριζα έβαλε μπροστά το μεγάλο του όπλο, την Γκεμπελικού τύπου επικοινωνιακή πολιτική και το ψέμα στα οποία είναι άφθαστος!… Όχι βέβαια, στις καθημερινές βλακείες της Γεροβασίλη, αλλά στην «σκληρή» προπαγάνδα που περνάει ο Παππάς στον Τσίπρα και αυτός με το «νέο υφάκι» του λανσάρει…

Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και ένα ανασχηματισμό με διεύρυνση της κυβέρνησης με «παροπλισμένες» προσωπικότητες του πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις λαϊκιάς δεξιάς που με ηγέτη τον Κωστάκη Καραμανλή στηρίζει στα ίσια τον Τσίπρα και το πράγμα να δέσει… Αν οι Συριζανέλ πάρουν και την μεγάλη δόση των 8-9 δις θα μπορέσουν μέσα στην θερινή ραστώνη και την ανάκαμψη του Τουρισμού να προχωρήσουν στο θεάρεστο έργο της νέας… Σοβιετοποίησης του κράτους…

Με λίγα λόγια οι Συριζανέλ και οι 153 βουλευτές τους, παίρνουν μία πολιτική ανάσα που μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 18 μήνες, χωρίς στην οικονομία να αλλάξει τίποτα, αντίθετα τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο σκληρά, ενώ αυτοί να προσπαθούν να τα περάσουν σαν… επίτευγμα τους.

Βεβαίως, η μεταστροφή αυτή Συριζανέλ – Ε.Ε. συνολικά μπορεί να φαντάζει γελοία στα μάτια όσων καταλαβαίνουν τι σημαίνει και κυρίως τι συνεπάγεται, αλλά δυστυχώς όσοι καταλαβαίνουν σε αυτή την χώρα εξακολουθούν να είναι πολύ λίγοι.

Εκείνο που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στην κυριολεξία φαίνεται ότι «πιάστηκαν στον ύπνο» και δεν περίμεναν αυτές τις εξελίξεις. Αντέδρασαν με θυμό και στράφηκαν κατά της Ευρώπης, επικρίνοντας την για την στήριξη στον Τσίπρα, με προεξάρχουσα την Ν.Δ που έδειξε ότι είχε πιστέψει ότι οι Συριζανέλ θα έπεφταν σαν «ώριμο φρούτο» και είχαν μάλιστα αρχίσει να υιοθετούν εκλογική ρητορική… Δεν προέβλεψαν αυτές τις εξελίξεις παρόλο που η πορεία των πραγμάτων ήταν εμφανής και πρέπει, τουλάχιστον τώρα, να αναθεωρήσουν την εκτίμηση τους για το ποιόν του Σύριζα… 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ας συνέλθουν και ας στρωθούν στη δουλειά, ιδίως η Ν.Δ, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να καταλάβει το κόστος των αριστερών ιδεοληψιών και την ζημιά που κάνουν στην χώρα. Ας μην θυμώνουν και κυρίως ας μην αποκαρδιώνονται γιατί η στήριξη της Ευρώπης στον Τσίπρα δεν θα κρατήσει πολύ. Το κόστος των μέτρων, ιδίως στο ασφαλιστικό, θα πνίξει την ήδη ζαλισμένη από την 6ετή αφαίμαξη Ελληνική κοινωνία, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει. Γι αυτό η Ν.Δ κυρίως, πρέπει να είναι έτοιμη να παρουσιάσει την δυνατότητα της πραγματικής «επανίδρυσης του κράτους», όχι αυτής της απάτης του Κωστάκη Καραμανλή της περιόδου 2004 -2009, αλλά της ανασύστασης των ερειπίων που θα αφήσει πίσω της η εθνικολαϊκιστική απάτη των Συριζανέλ που διαβρώνει αργά αλλά μεθοδικά τα θεμέλια του αστικού κράτους.

Μπορεί η Ν.Δ του Κυριάκου να σηκώσει αυτό το βάρος;


Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα η Ν.Δ όχι μόνο δεν έχει σχέδιο ανατροπής των Συριζανέλ, αλλά ούτε έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη μελέτη, για το τι θα κάνει αν έρθει στην εξουσία. Οι Συριζανέλ δεν θα πέσουν ποτέ σαν «ώριμο φρούτο». Ας το καταλάβουν οι εγκέφαλοι της, όπως και οι εγκέφαλοι της υπόλοιπης αντιπολίτευσης: η ανατροπή των Συριζανέλ είναι τώρα εθνική υποχρέωση και όχι κομματικό καθήκον τους. Αν δεν το καταλάβουν και δράσουν γρήγορα, ο λαϊκισμός των Συριζανέλ θα γίνει καθεστώς. 

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου