Τσίπρας, Βούτσης, Φωτίου, Σπίρτζης, Φάμελλος και Φλαμπουράρης διαγράφονται από το ΤΕΕ;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΙΣΑ, ΤΕΕ,
Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη - βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. 



«Οι βουλευτές-μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα παραπεμθούν στο πειθαρχικό με εισήγηση διαγραφής» τονίζεται σε ανακοίνωσή του - Οικονομικό επιμελητήριο: Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για την ψήφο σας - Την επόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από δικηγορικούς συλλόγους Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός.

Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη - βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Θα ανακοινώσει μάλιστα με δημόσια καταχώρηση τα ονόματα όσων βουλευτών το ψηφίσουν και υπενθυμίζει σε όσα μέλη του βουλευτές το ψηφίσουν, τον κώδικα δεοντολογίας του ΤΕΕ, καθώς και ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή τους από μέλη του ΤΕΕ.

Μάλιστα, Δικηγορικοί και Ιατρικοί σύλλογοι της χώρας προσανατολίζονται τώρα και αυτοί να ακολουθήσουν το δρόμο του ΤΕΕ. Να παραπέμψουν δηλαδή με το ερώτημα της διαγραφής στα πειθαρχικά τους συμβούλια όλους τους βουλευτές-μέλη τους που θα ψηφίσουν το Ασσφαλιστικό. Ενδεικτική είναι η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη να ανακοινώνει ότι η στάση των 12 βουλευτών μελών του συλλόγου θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης. Για όσους έχουν ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα γίνει εισήγηση να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής τους.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή συνολικά υπάρχουν 20 γιατροί-μέλη του Κοινοβουλίου, εκ των οποίων οι 12 ειναι μέλη του ΙΣΑ.

Στην ίδια γραμμή αποφάσισε να κινηθεί και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια να δέχεται εισηγήσεις διαγραφής των 15 οικονομολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κόλλιας.

Σύμφωνα με πηγές, πάντως, έγινε προσπάθεια εκ των έσω και με πολιτική παρέμβαση να αναβληθεί η ψήφιση της απόφασης της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ για τον επόμενο μήνα.

Η λίστα των βουλευτών-μηχανικών που είναι μέλη του ΤΕΕ, σύμφωνα με το Επιμελητήριο και με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:
  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΠΜ
  2. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΠΜ
  3. ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΑΜ
  4. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΜ
  5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Μ ΗΥ
  6. ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ Μ ΗΥ
  7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΜ
  8. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΗΜ
  9. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΠΜ
  10. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΧΜ
  11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΜ
  12. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΗΜ
  13. ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΜ
  14. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ ΧΜ
  15. ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΠΜ
  16. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΑΜ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:


Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:
  • Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
  • Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
  • Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
  • Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
  • Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
  • Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.
Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Το ΤΕΕ καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς και όλον τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, σήμερα και αύριο, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων σε όλη τη χώρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος παραπέμπει τους βουλευτές-μέλη του ΙΣΑ που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό


 


Την παραπομπή των μελών του βουλευτών-γιατρών στο πειθαρχικό συμβούλιο, με πιθανότητα διαγραφής τους, αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για όσους υπερψηφίσουν το «κοινωνικά ανάλγητο» ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στην ελληνική Βουλή.

«Κάνουμε μία ύστατη έκκληση στους συναδέλφους μας ιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες που εκπηγάζουν από το λειτούργημα μας, και τους ζητάμε να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης του ΙΣΑ: 


«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με προγενέστερες ατομικές επιστολές έχει καλέσει τους βουλευτές ιατρούς μέλη του, αλλά και όλους τους βουλευτές που αντιπροσωπεύουν τον υγειονομικό κλάδο, να αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινωνικά ανάλγητο, που εισήχθη προς ψήφιση με ιδιαίτερη σπουδή χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, μειώνει τις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά τις συντάξεις αναπηρίας.

Κάνουμε μία ύστατη έκκληση στους συναδέλφους μας ιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες που εκπηγάζουν από το λειτούργημα μας, και τους ζητάμε να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του.

Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους. Στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου