Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας» (vid)

Αλέξης Τσίπρας, ΤΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΥΡΙΣΜΟΣ,
Μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εσωτερικό και διεθνώς, στην ομιλία στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Πέμπτης... 


"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας. Στον τομέα της Οικονομίας, με το πέρας της πρώτης και δυσκολότερης αξιολόγησης και τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η αβεβαιότητα μπορεί πλέον να δώσει τη θέση της στην σταθερότητα.

Η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργό στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΤΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο δεύτερο κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια, είπε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα είναι μεγάλες και ενίοτε την υπερβαίνουν, όμως, η Ελλάδα σε μια Ευρώπη που σήμερα βιώνει έντονη κρίση ασφάλειας, έχει καταφέρει να αποτελεί "σημείο αναφοράς και φάρο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή".

"Και αυτό το πετύχαμε με την επιμονή μας σε αρχές και την πίστη μας σε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που αποκατέστησε σχέσεις και έσβησε ανορθογραφίες στις σχέσεις μας με τις γειτονικές μας χώρες — όπως την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Ισραήλ — αλλά και ευρύτερα — όπως τη Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής" επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έδειξε στάση ευθύνης, αποδεικνύοντας ότι "μπορεί να υποδεχτεί 30 εκατομμύρια επισκέπτες αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει καταφύγιο και σε χιλιάδες κατατρεγμένους", δείχνοντας έτσι ότι "η ελληνική φιλοξενία δεν είναι ένα στερεότυπο τουριστικής προώθησης που αναζητά εξαργύρωση, αλλά ένα διαχρονικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας που ανάγεται στον Ξένιο Δία και συμπληρώθηκε με το ουσιώδες μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και της σεμνής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο."

"Οι εικόνες από τη Λέσβο — κατά την επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχη — κατέγραψαν ανεξίτηλα αυτή την πραγματικότητα στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την αναφορά του στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι "οι ανησυχίες μερίδας των επιχειρηματιών του τουρισμού, μπορούν να κοπάσουν" καθώς το λιμάνι του Πειραιά αδειάζει με σχέδιο από τους πρόσφυγες και η κατάσταση στα νησιά αποφορτίζεται με την μείωση των ροών από την Τουρκία, "ενώ σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης για τα νησιά της πρώτης γραμμής που σήκωσαν το βάρος της κρίσης αυξήσαμε τις προβλεπόμενες διανυκτερεύσεις μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού."

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής για τον Τουρισμό, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιδίωξη αύξησης του μεριδίου στην ρωσική αγορά, για αύξηση του μεριδίου της χώρας στην Β. Αμερική και στις αγορές της Κίνας και των Ινδιών και στην ευκαιρία —λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία και την Συρία- για άνοιγμα σε χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Ιράν και λοιπές αραβικές χώρες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε παράλληλες ενέργειες της κυβέρνησης, όπως η επέκταση της τουριστικής περιόδου, η αύξηση των προοπτικών περισσοτέρων επενδύσεων πολυτελούς τουρισμού, μέσω της επικείμενης βελτίωσης του χωροταξικού σχεδιασμού και της διευκόλυνσης των αδειοδοτήσεων, καθώς και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πέραν της αναψυχής.

Αναφέρθηκε επίσης σε ενίσχυση των υποδομών, στην δημιουργία περισσότερων μαρίνων και στην ενίσχυση της κρουαζιέρας, ενώ, όπως είπε, αρκετά έργα τουριστικών υποδομών έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Γιούνκερ με παράλληλο προσανατολισμό στην χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ότι η ενίσχυση και τα νέα ρεκόρ του τουρισμού θα βάλουν μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας την βεβαιότητά του πως "φέτος θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά" και τονίζοντας πως η πολιτεία θα είναι αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου