Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο φαύλος κύκλος των τελευταίων χρόνων τελειώνει..» (vid)

Eurogroup, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση... 


ΜΙΑ προσέγγιση τριών βημάτων για τη λήψη μέτρων που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup., σύμφωνα με το euronews.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα,  θα περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του χρέους, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος (υπό την προϋπόθεση την πλήρους εφαρμογής του προγράμματος) και τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα αφορούν τις επόμενες δεκαετίες.

Σχετικά με το μηχανισμό εφεδρικών μέτρων, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του τις επόμενες εβδομάδες, και πως η βάση του θα είναι η ελληνική πρόταση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε πως «σύντομα» θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, καθώς χρειάζεται ακόμα κάποια «δουλειά».

Τέλος, ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ελπίδα πως μια «θετική απόφαση» μπορεί να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση και το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι οι εταίροι μας συμφώνησαν με την ελληνική πρόταση για τη δημιουργία του προληπτικού μηχανισμού, που θα ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση απόκλισης των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο φαύλος κύκλος των τελευταίων χρόνων τελειώνει, η χώρα έχει το πράσινο φως από τους πιστωτές καθώς υπάρχει προσδοκία ότι όλα τα κομμάτια του παζλ να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 24 Μαΐου», είπε ο κ. Τσακαλώτος.


με πληροφορίες από το euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου