Κ. Μητσοτάκης από το Παρίσι: «ΟΧΙ σε φόρους, ΝΑΙ σε μεταρρυθμίσεις»

Με με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα...



«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24.

Σε ερώτημα για την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Σε άλλο ερώτημα για το τι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το κόμμα του τη στιγμή που έχει ήδη αποτύχει στο παρελθόν, ανέφερε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας 

Με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε το πρωί στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τον κύκλο επαφών που θα έχει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο επίκεντρο της συνάντησής, που κράτησε μία ώρα και έγινε σε άριστο κλίμα, βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει στον κ. Μακρόν την ανάγκη αλλαγής του μίγματος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της σκληρής φοροεισπρακτικής πολιτικής με παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας, μείωση των δαπανών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισήμαιναν πως μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής μεταξύ ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή, όπως είναι οι κ. Μακρόν και Μητσοτάκης, αντίστοιχα, ενώ υπενθύμιζαν πως το όνομα του σημερινού υπουργού Οικονομίας συζητείται ως υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία το 2017.

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία

Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Οφείλω να επισημάνω» δήλωσε, «ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς» είπε και πρόσθεσε :

«Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου