1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 734 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 658 ΚΟΣΜΟΣ 500 ΑΠΟΨΕΙΣ 462 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 77 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

ΕΚΛΕΙΣΕ η συμφωνία αξιολόγησης στο Eurogroup, στις 24 Μαΐου η ελάφρυνση του χρέους!

Στην τακτική συνέλευση στις 24 του μήνα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις για το χρέος, είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης...


ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με το Eurogroup να κάνει δεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία του προληπτικού μηχανισμού, που θα ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος. Στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαϊου θα τεθεί επί τάπητος ο «οδικός χάρτης» για την ελάφρυνση του χρέους. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει στις 21:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία του Eurogroup.

Το Eurogroup συμφώνησε στην ελληνική πρόταση για τη δημιουργία του προληπτικού μηχανισμού, που θα ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση με επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος και δεν υπήρξε καμία απαίτηση για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων από την Ελλάδα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, για πρώτη φορά οι απαραίτητες ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους διατυπώνονται ρητά και καθορίζουν μια συγκεκριμένη διαδικασία σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Έγινε η πρώτη συζήτηση για το χρέος και θέλουμε να αποτελέσει το χρέος ένα κομμάτι της συνολικής συμφωνίας» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. «Είχαμε συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση. Μόλις κλείσει θα έχουμε και την πρώτη εκταμίευση χρημάτων από τον ESM», ανέφερε.

Συζητήσαμε και για ελάφρυνση χρέους και σχετικών μέτρων που θα τεθούν σε συζήτηση και εφαρμογή αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχει ψηφίσε, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί με συνεισφορά της ελληνικής πλευράς, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και θα γίνει σε τρία επίπεδα υπό τον όρο ότι θα έχουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup. «Στις 24 του μήνα θα μιλήσουμε εκτενώς και για το μακροπρόθεσμο πλάνο και για όσα αναλύσαμε σήμερα», πρόσθεσε.

Για δημιουργικό διάλογο και αξιοσημείωτη πρόοδο στη σημερινή συνέδριαση έκανε λόγο ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και επιβεβαίωσε και ο ίδιος τα τρία επίπεδα αξιολόγησης του χρέους. Όπως είπε, η τεχνική βοήθεια θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές για να φτάσουμε σε τελική συμφωνία στις 24 Μαΐου (στη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup). 

Στην τακτική συνέλευση στις 24 του μήνα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις για το χρέος, είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Πρέπει να δούμε και τα μέτρα από το 2018 και μετά για τη βιωσιμότητα του χρέους», υπογράμμισε.

Eurogroup, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΕΟΣ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.